Sari la conținut

Camera minunilor. Și a transformării de sine

Am terminat zilele trecute o carte relativ simplă, cu o poveste de viață copleșitoare, numită Camera minunilor. Însă semnificația ei nu este la fel de simplă ca și scriitura. Camera minunilor nu este o poveste doar despre minuni, ci despre tranformarea de sine care începe odată cu trăirea unor experiențe iluminatoare.

Mai exact, Camera minunilor este povestea tuturor oamenilor care trăiesc dintr-un instinct de supraviețuire fără a realiza clipa prezentă.

A tuturor părinților care își împlinesc responsabilitățile parentale cu rigoare, dar fără o conștientizare activă. A tuturor mamelor conduse de ambiție și nevoia de succes pentru a nu se lăsa doborâte de trauma abandonului.

Despre autor

Julien Sandrel este un autor francez de 41 de ani care și-a dorit întotdeauna să scrie. Și a reușit! Camera minunilor este romanul său de debut, precedat de Viața care mă așteaptă.

Romanul prezent face parte din categoria ficțiune, dar eu l-aș încadra cu ușurință la roman psihologic introspectiv, pentru că se concentrează pe o analiză comportamentală și cognitivă a fiecăruia dintre personaje.

Sinopsis

În prim plan apare femeia singură, rămasă cu un copil după ce a fost trădată de iubirea vieții sale. Apoi adolescentul, recunoscător de sacrificiul mamei sale, dar care suferă de un deficit de atenție.

Ulterior apare și bunica pentru a evidenția rănile transmise din generații și cercul vicios care se lărgește cu fiecare urmaș.

Thelma reprezintă tiparul adolescentului rebel, care se revoltă asupra stilului de viață impus de mediul familial și-și creează o personalitate aparte. Trăiește apoi o frumoasă poveste de dragoste plină de pasiune și alint, pentru ca apoi să fie trădata de cel mai drag om.

Deși pierde iubirea vieții sale, își asumă cu drag responsabilitatea unei sarcini și totodată rolul de mamă singură. Însă dintr-un instinct de supraviețuire și o nevoie de validare continuă se concentrează mai mult pe carieră decât pe viața de familie.

Experiențele dureroase sunt adeseori experiențe iluminatoare

Într-o zi de sâmbătă, copilul ei de 12 ani suferă un accident în timp ce ea vorbește la telefon. O experiență traumatizantă, dar iluminatoare care îi schimbă în totalitate stilul de viață. Astfel începe procesul ei de transfomare.

Între vină și frica de moarte, Thelma începe o analiză retrospectivă asupra ultimilor 15 ani din viața ei, în care totul s-a desfășurat automat, fără emoție sau conștientizare. Readuce la viață copilul ei interior și restabilește legăturile trecutului pentru ca viitorul ei să capete sens. Cum?

Ce va face diferit de data aceasta?

Va putea Thelma să-și salveze fiul?

Își va ierta Thelma mama, iubitul, și mai ales propriul comportament?

Unde începe cu adevărat viața și unde se sfârșește?

O carte despre greșeli, emoție, iertare și transformare. Totodată despre minuni, evoluție și iubire. O poveste de viață în care oricine se poate regăsi, în care totul decurge după ceas și rațiune și mai puțin după trăire. Un război între nevoi și dorințe, între obligații și pasiuni, între responsabilități și visuri. O cursă pe pilot automat care transformă existența într-o muncă robotică, absentă în plan spiritual. Dar trezirea are întotdeauna loc. Mai devreme sau mai târziu. Fie voluntar, fie involuntar, dar extrem de dureros.

Citește cartea Camera minunilor și alege să-ți schimbi viața la momentul potrivit. Nu aștepta să te schimbe ea pe tine.

Citiți, iubiți, trăiți!

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Upss..cosul tau e golHai in magazin