Sari la conținut

De ce avem nevoie de consiliere?

Nu există om perfect echilibrat. Și nici nu există oameni care nu au trăit niciodată o traumă. Chiar dacă unii așa presupun. Practic trauma nu reprezintă neapărat o situație de o enormă anvergură. Există și evenimente de o mai mică amploare care pot deveni traume în funcție de percepția fiecăruia. Ceea ce este grav pentru mine, nu este neapărat grav și pentru tine. Și invers.

Oamenii sunt diferiți, cu principii și valori diferite. Nu mai slabi, nu mai răi, nu mai buni, nu mai puternici. Ci pur și simplu construiți diferit, atât emoțional, cât și fizic.

Avem cu toții poveștile noastre neplăcute care ne bântuie

Însă important e să înțelegem că avem cu toții poveștile noastre neplăcute care ne bântuie și ne tulbură adeseori. Pe unele le-am acceptat și vindecat, altele ne-au devenit umbre. Ba chiar obstacole sau declanșatori nocivi în procesul vieții. Unele persoane sunt maestre în a-și ascunde durerile, altele joacă excelent rolul de victimă chiar și când nu e cazul.

Mihai Eminescu afirma că sunt două categorii de oameni: cei care caută și nu găsesc și cei care găsesc, dar nu sunt mulțumiți. Dar mai sunt și cei care nu caută pentru că trăiesc într-o continuă negare. Continuă, dar nu permanentă. Pentru că vine un moment când toate rănile refulate și neexprimate vor imploda sau exploda.

Corpul uman este atât de inteligent încât elimină întotdeauna orice este străin. Fie că e vorba de toxine, fie că e vorba de emoții negative. Totul este eliminat mai devreme sau mai târziu. Iar rănile adunate vor fi exteriorizate fie prin boli psihice, fie fizice. Precum anxietatea, cancerul și multe alte boli care macină omenirea în ziua de azi.

Împinși de responsabilități, reguli și obligații uităm de noi

Trăim într-o epocă condusă de viteză. Într-o societate în care obligațiile elimină dorințele personale. Trebuie să facem, trebuie să ajungem, trebuie să… Și astfel, împinși de responsabilități, reguli și obligații uităm de nevoile proprii, de visurile personale, de dorințele cele mai intime. Uităm de noi.

Dar vine clipa când societatea nu ne mai consideră destul de necesari. Copiii ajung la casa lor, angajatorul recrutează oameni tineri, tehnologia înlocuiește îndeletnicirile umane, partenerul se îndrăgostește de o altă persoană și astfel devenim inutili. Abia atunci ne dăm seama că am trăit mereu pentru alții, și niciodată pentru noi. Că suntem definiți doar prin etichete sociale uitându-ne adevărata identitate.

Iar atunci ființa umană se trezește față în față cu sine și se întreabă ”Cine sunt EU?”. Și amar va fi acel moment când nu va exista niciun răspuns. Când nu vom avea nicio explicație, când nu vom putea vorbi despre noi și talentele noastre, despre visele demult apuse.

Lupta interioară este cea mai grea luptă pe care o duce omul

Cine ești tu? Este și va fi cea mai importantă întrebare pentru ființa umană. Totodată, o invitație spre cunoaștere, spre trăire. Un proces de trezire a conștiinței adormite. Un proces dureros, pentru că lupta interioară este cea mai grea luptă pe care o duce omul.

Iar consilierea exact asta face. Te trezește la realitatea ta interioară și te provoacă să-ți confunți angoasele din timp pentru ca viața ta să aibă un sens chiar și în singurătate. Pentru ca fericirea ta să fie una durabilă și independentă. Pentru ca indiferent de cine ești (sau nu ești) înconjurat să fii capabil să zâmbești către tine și către lume. Să nu îți fie frică să te auzi sau să te descoperi. Pentru că știi deja cine ești și cât potențial deții.

Mai exact, prin metode și instrumente profesionale, prin întrebările potrivite, consilierea te ajută să începi o călătorie de cunoaștere a adevăratului tău eu, cu lipsuri, nevoi, dorințe și răni ascunse. Elimină toate măștile, etichetele și perdelele aparente pentru a dezvălui esența – ființa umană în deplinătatea ei, perfectă în imperfecțiunile ei. Pentru că odată cunoscute toate acele umbre ale trecutului și angoasele cotidiene, ființa începe să strălucească.

Consilierea îndeamnă la autocunoaștere și acceptare

Consilierea nu înseamnă acoperirea sau eliminarea caracteristicilor neplăcute, ci îndeamnă la autocunoaștere și acceptare într-atât încât tu, om imperfect, dar perfectibil, să trăiești într-o continuă armonie cu tine însuți. Și implicit cu ceilalți. Pentru că atunci când te vei accepta, ierta și iubi, nu vei mai judeca. Vei înțelege că toți ceilalți își duc propriile războaie.

Așadar, nu aștepta un moment dramatic pentru a-ți trezi conștiința. Începe din timp procesul de autocunoaștere și evoluție pentru ca atunci când și dacă vei trăi lucruri neplăcute să fii pregătit deja cu toate resursele necesare – cu întelepciunea de a învăța din toate, cu obiceiul de a citi printre rânduri, cu o stimă de sine ridicată, cu încredere în oameni și o conștientizare a tuturor calităților.

Totodată, este foarte posibil ca, odată ce vei trăi în armonie, să nu vezi decât bine în toate ”relele” înconjurătoare. Pentru că atunci vei ști că toate sunt spre folosul tău, că viața nu e niciodată împotriva ta și că devii mai evoluat cu fiecare încercare.

Toate relațiile din jur au la bază relația cu tine

Nu vei mai suferi de singurătate, pentru că vei învăța să trăiești cu tine. Să te accepți pe deplin, să-ți învingi gândurile negative, să-ți identifici convingerile limitate și să le tratezi cu răbdare și compasiune. Pentru că acum înțelegi de unde vin și știi că există și un alt adevăr decât cel impus. Pentru că ai destulă încredere în tine încât să te consideri o ființă minunată, plăcută, creativă și puternică. Stăpână peste propriul univers și creatoare a unei lumi interioare magnifică, plină de vise îndrăznețe și resurse nelimitate.

De aceea avem nevoie de consiliere. Pentru a trata din timp întunericul propriu, pentru a preveni pandemiile, pentru a contribui la o lume mai bună. Căci dacă eu te ajut pe tine, sunt sigură că tu vei ajuta mai departe, și celălalt și mai departe și astfel vom crește împreună. Dăruind vei dobândi. Dăruind ție claritate și valoare prin consiliere, tu vei oferi iubire și compasiune celor dragi. Iar cei dragi altora din jur.

Așadar, programează o ședință de consiliere pentru dezvoltare personală și începe să crezi în tine din nou!

PS: În luna noiembrie primești reducere de 20% de Happy Friday.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Upss..cosul tau e golHai in magazin