Sari la conținut

Momentul tău de aur

Ce înseamnă momentul tău de aur și de ce este important? Cum să-l prioritizezi și ce activități implică?

Momentul de aur este cel mai important moment din zi. Poate fi 15 minute, 30 sau chiar o oră. Este momentul în care respiri, te întorci la tine și îți analizezi emoțiile și stările. Sau poate fi momentul în care iei o pauză de la cotidian și te retragi într-o lume a ta în care să te simți în siguranță, să te conectezi cu adevăratele tale dorințe și în care să te simți aproape.

De ce este atât de important acest moment?

Pentru că trăim într-o lume subordonată condiționării, normelor sociale și mai ales unor obligații copleșitoare. Ceasul ticăie fără oprire, iar noi alergăm continuu. Către ceva mai sus, și apoi mai sus, și încă o dată, și încă o dată.

Nevoia de validare, nevoia de confirmare și nevoia de recunoaștere sunt atât de puternice încât nu ne putem opri. Cum atingem un obiectiv, cum trecem la următorul. Cum ne împlinim un vis, cum punem la cale altul.

Aproape că uităm să ne bucurăm de cine suntem, ce-am realizat, câte am înfăptuit și unde am ajuns. Pentru că oriunde am ajunge nu e niciodată îndeajuns. Vrem mereu mai mult. Și e în regulă. Progresul e mereu binevenit. Dar între două gânduri e necesar un moment de aur.

Ce putem face în momentul de aur?

Cum ar fi să ne oprim din când în când și să ne uităm în oglindă la noi înșine? Cum ar fi să ne vorbim cu blândețe după fiecare reușită, oricât de mică, și să ne spunem: Felicitări! Ai făcut o muncă grozavă. Meriți să sărbătorești.

Cum ar fi să ne îndreptăm gândurile către Dumnezeu care ne-a ghidat pașii în tot acest timp și să-i arătăm recunoștința noastră? Mulțumesc că-mi ești alături și-mi luminezi calea!

Cum ar fi să ne retragem într-un colțișor al nostru și să respirăm conștient, reconectându-ne cu noi?

Toate aceste acțiuni ar fi adevăratele medalii de aur pentru cine ești azi. Pentru că astfel înveți să conștientizezi pașii tăi, oamenii de lângă tine și rezultatele obținute. Momentul de aur este mai mult decât un moment. Este gala de premiere în care primești cele mai importante medalii: încredere în sine, putere interioară, voință sporită, liniște sufletească, conectarea cu esența ta divină, sănătate pură (emoțională, mentală și fizică), bucuria prezentului și curaj pentru viitor.

Iată ce mai poți face în momentul tău de aur:

Recompensează-te

Nu întotdeauna e de ajuns să te oprești după ce ai finalizat ceva. Orice realizare merită sărbătorită printr-o recompensă. Fă-ți o listă de mici dorințe, ca pentru Moș Crăciun, la care să apelezi după fiecare obiectiv atins. Poate fi o cafea, o ieșire în oraș, o carte nouă, o piesă vestimentară, un bilet la teatru, un film relaxant, un masaj sau un pahar de vin roșu. Recompensa nu ar trebui să fie condiționată de avuție. Te poți recompensa și fără să cheltui. Caută acea dorință care nu costă, dar care te poate face fericit măcar pentru o clipă.

Oricum ar fi, ia o pauză și transform-o într-un moment de aur. Într-un moment doar pentru tine. Dacă întâmpini mereu tendința de procrastinare, ține minte că micile recompense pot fi mai motivante decât rezultatele în sine. Aplică așadar recompensa imediată pentru a evita amânarea.

Fă o plimbare în natură

Reconectarea cu natura te ajută să-ți limpezești gândurile și să te relaxezi. Munca continuă poate deveni automată, iar epuizarea inevitabilă. Poate nu ai condițiile necesare să faci plimbări în natură zilnic, dar măcar o dată pe săptămână profită de o plimbare într-un parc.

Sau parchează mașina mai departe și fă o plimbare mai lungă până la destinație.

Sau atinge un copac aleatoriu și simte-i energia. Eu personal am un copac care-mi bate-n geam și mi-e un bun tovarăș la cafeaua de dimineață. Îl văd, îl simt și-i dau atenție. Asta înseamnă să fiu prezentă. Ai numărat vreodată câți copaci vezi pe geam, mai ales dacă stai în oraș? Uneori e mai greu să ne conectăm cu natura când locuim în oraș, dar nu este imposibil. Încearcă!

Citește o carte

Specialiștii spun că 15 minute de lectură pe zi pot prelungi viața și sănătatea mentală. Deconectează-te de pe pilot automat cu o carte bună, timp de măcar 15 minute. Alege tu momentul potrivit. Fie seara, fie dimineața, fie în pauza de prânz. Dar nu lăsa nicio zi să treacă fără momentul tău de aur.

Scrie într-un jurnal

Sau pe o foaie, dar scrie. Scrie-ți emoțiile, dorințele, obiectivele, frământările. Scriind ceea ce îți dorești obții mai multă claritate. Iar scriind ceea ce simți te eliberezi.

Nu lăsa emoțiile negative să te domine și preia constrolul asupra lor. Când scrii, scoți din mintea ta tot ce te deranjează și rămâi curat. Fără cicatrici, stres sau răni. Eviți astfel conflictele cu cei dragi, înveți să comunici mai eficient și previi apariția bolilor somatice. Căci tot ceea ce reține corpul nostru în interior, precum injurii sau emoții negative, elimină mai târziu prin simptome fizice și boli.

Fă mișcare

Chiar și 30 de minute pe zi sunt miraculoase pentru sănătatea ta. Dacă ești o persoană energică și iubitoare de mișcare, atunci practicarea unui sport ar putea fi momentul tău de aur.

Cum să pui în aplicare momentul de aur?

Dacă nu ești obișnuită să-ți acorzi timpul tău zilnic, atunci acest moment ar putea fi o adevărată provocare. Dar cu o anumită disciplină mentală totul este posibil. Începe cu 10 minute azi. Respiră, așează-te, verifică-ți emoțiile. Uită-te pe ceas. Îți vine să te ridici după 3 minute? Mai stai. Propune-ți singură un dead-line. Și oricât de ispitită ești să te ridici, nu o fă. Respectă-ți planul.

Azi reușești 10 minute, mâine 15, apoi 30. Și poți diversifica activitățile. Azi citești, mâine faci o baie relaxantă, poimâine ieși la o plimbare. Sau bei o cafea în liniște cu tine, construind un dialog interior blând, cu afirmații pozitive.

Mulți oameni de succes au avut obiceiuri de aur. Ghandi stătea chiar și o zi întreagă în tăcere. Churchill petrecea o oră pe zi fără să vorbească.

”Suntem ceea ce facem în mod repetat, de aceea măiestria nu este un act, ci o deprindere!”

Aristotel

Oricum ar fi, trăiește un moment de aur zilnic și vei simți în viața ta abundență, împlinire, iubire.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Upss..cosul tau e golHai in magazin