Sari la conținut

Care sunt obiectivele tale pentru 2022?

Iată că am depășit și provocările anului 2021. Iar dacă până acum am vorbit despre recunoștință și lecții învățate, e momentul să privești în viitor și să îți construiești obiective clare.

Care sunt obiectivele tale pentru 2022 și cum să le îndeplinești cu rigurozitate? Pentru că nu e de ajuns să visezi sau să îți dorești. Acțiunea este cea mai importantă etapă a realității. Însă înainte de toate aș vrea mai întâi să înțelegi care este diferența dintre nevoi, dorințe, visuri și obiective.

Nevoie sau dorință?

Trebuie sau vrei? Cam în asta constă diferența. Nevoia subliniază o necesitate forțată, ceea ce se cere pentru a supraviețui. Aici se încadrează atât nevoile fiziologice, fizice, sociale, culturale, cât și psihologice.

Pe când dorința se focusează pe un serviciu sau un bun voit, solicitat, dar opțional. Poți trăi fără dorințe, dar nu poți supraviețui fără nevoi. Dorințele sunt individuale, îți garantează un anumit confort. Nevoile însă sunt generale și limitate.

Dar atât nevoile, cât și dorințele au un impact esențial asupra echilibrului interior, asupra unei vieți armonioase. Deși nevoile sunt obligatorii pentru a trăi, dorințele sunt necesare pentru o trăire autentică, plenară.

Așadar, fă-ți o listă sustenabilă cu dorințe și nevoi pentru 2022 într-atât încât să îți construiești propria realitate.

Ce nevoi ai? Să mânânci sănătos, să beneficiezi de servicii precum internet, lumină, gaz? Să ai un job bun, să ai un salariu satisfăcător? Notează-ți nevoile pe o pagină de jurnal sau într-un carnețel.

Apoi gândește-te ce dorințe ai. Ce anume te-ar face un om mai fericit? Ce activități preferate ai? Vrei să călătorești? Vrei să beneficiezi de anumite servicii în plus față de cele necesare? Poate vrei o mașină nouă sau un mobilier diferit?

Notează-ți dorințele pe o altă pagină și analizează. Cât de necesare îți sunt? Ți le permiți? La ce ești dispus să renunți pentru a le îndeplini? Cât de mult contează pentru bunăstarea ta emoțională? Sunt prioritare? Dacă da, atunci transformă-le în obiective și treci la treabă.

Dar care este diferența între dorință și obiectiv?

Dacă dorința este mai mult o abstractizare a realității, obiectivul este de fapt o viziune clară a rezultatului final. Când îți dorești ceva util, clar, măsurabil, accesibil, relevant și încadrat în timp atunci ai un obiectiv. Vezi cum poți construi o un obiectiv SMART aici.

Nu e de ajuns să spui că vrei, de exemplu, să trăiești visul american. Care vis, unde, când? Mai exact, un obiectiv concret ar suna astfel: Vreau să călătoresc în New York, în 2022, în luna iunie singur/cu familia/cu prietenii și să stau o săptămână. Cât despre vis, acesta semnifică o dorință arzătoare, o aspirație irealizabilă. De aceea e nevoie să-l transformi într-un obiectiv, pentru ca trăirea acestuia să aibă loc în plan material.

Deci care sunt obiectivele tale pe 2022? Ce anume îți dorești cu adevărat și îți este util? Notează într-un caiet/jurnal, cu tot cu riscuri, oportunități, obstacole și pași de acțiune pentru ca la finalul anului 2022 să le poți bifa cu satisfacție.

Iar dacă în tot acest proces de identificare a celor mai utile obiective ai nevoie de susținere și ghidare îți ofer serviciile mele de consiliere. Fă o programare aici și transformă fericirea dintr-un ideal într-un ritual zilnic.

Căci știu că vrei să fii fericit/ă! Dar fericirea nu e un obiectiv, e o simplă dorință. Ca să obții cu adevărat fericirea trebuie să-ți identifici valorile, să-ți cunoști lipsurile, să-ți cultivi talentul și să-ți resetezi convingerile limitative. Toate acestea, pas cu pas, împărțite în mici obiective, te vor conduce spre fericirea dorită.

Așadar care sunt obiectivele tale pentru 2022?

Care este limbajul iubirii tale?

Lasă-mi datele tale de contact și-ți voi trimite testul pe email.

Nu facem spam! Citește [link]politica noastră de confidențialitate[/link] pentru mai multe informații.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Upss..cosul tau e golHai in magazin