Toamna curcubeul își mută culorile în pătura terestră a frunzelor adormite de timp. Peisajele naturii prind farmec prin intensitatea cromatică a frunzelor și îndeamnă la visare. Însă vremea rece ne trezește din visare și ne pregătește de iarnă.
Știai că temperaturile scăzute și umiditatea determină răspândirea accentuată a virusului? Și nu mă refer doar la COVID, ci și la virusul gripal, la răceli și la alte afecțiuni medicale.
Potrivit specialiștilor, aerul rece reduce circulația sângelui la nivelul mucoaselor, plămânilor și gâtului. Astfel sistemul imunitar slăbește. Dar nu numai vremea este cauza bolilor. Și expunerea la germeni provoacă îmbolnăvirea, pentru că petrecem mai mult timp în casă decât afară.
Ce remedii pentru creșterea imunității sunt recomandate toamna?
Prima soluție, și una destul de eficientă, este tratamentul naturist. Sigur, este foarte importantă dezinfectarea mâinilor, așa cum suntem deja obișnuiți, și evitarea oamenilor bolnavi.
Dar cel mai important este vitalizarea și întărirea sistemului imunitar prin remedii naturiste la îndemână. Inspirate direct din natură, cu proprietăți benefice organismului. Iar pentru asta eu recomand Melinis ca fiind cel mai bun remediu pentru creșterea imunității.
Ce este Melinis?
Melinis este o delicatesă din petale de trandafiri și din fructe crude în miere. Este o metodă unică de preparare lentă la temperaturi sub 35 ˚C. Astfel, Melinis păstrează proprietățile fructelor și petalelor, le intensifică parfumul lor natural și le conferă o savoare cu totul aparte.
Melinis este o noutate minunată pentru pasionații de miere și pentru iubitorii de slow-food. În plus, oferă o alternativă mult mai sănatoasă tuturor dulciurilor pe bază de zahăr. Așa că dacă ai diabet, ești la cură de slăbire sau pur și simplu vrei să mânănci sănătos, fără să renunți la plăcerea unui desert dulce, atunci Melinis este soluția.
Iar toate ingredientele naturale, neprocesate și nerafinate industrial, sunt scufundate în miere de salcâm.
De ce miere de salcâm?
Mierea de salcâm este asimilată foarte ușor de organism și are numeroase efecte benefice:
- ajută la detoxifierea ficatului
- are proprietăți anstiseptice
- este indicată pentru afecțiuni gastrointestinale și respiratorii, dar mai ales pentru a calma tusea
- are rol antiseptic, antiinflamatoar, detoxifiant și energizant
- întărește sistemul imunitar
- tratează astenia și nevrozele
- este recomandată în tulburări de memorie, în insomnii și în condiții de stres.
Exact ce avem nevoie, nu-i așa?
Gama de produse Melinis
Așa cum am mai zis, Melinis este o noutate gastronomică, o delicatesă complet naturală, din petale și fructe proaspete combinate cu miere de salcâm. Nu este o dulceață sau un produs apicol, ci o creație nouă inspirată din fascinația pentru darurile naturii.
Melinis prezintă o gamă de produse din ingrediente naturale, neprocesate și nerafinate industrial. Printre produsele Melinis regăsim: melinis de cătină, melinis de pere, melinis de gutui, melinis de afine, melinis de vișine, melinis de zmeură, melinis de prune și melinis de trandafir.
Fructele crude sunt extrem de sănătoase, iar toamna este anotimpul fructelor. Așa că prevenirea bolilor nu ar trebui să fie complicată. Cu Melinis, acoperim mai multe nevoi. Și nevoia de precauție a îmbolnăvirii, dar și nevoia de a consuma fructe. Mai mult, desertul nu ne va mai da bătăi de cap cu gătitul și nici mustrări de conștiință ca atunci când mâncăm dulciuri dăunătoare organismului.
Printre deliciile toamnei se număra perele, gutuile, prunele cu proprietăți antioxidante, cu o multitudine de vitamine și aproape lipsite de calorii.
Însă cel mai puternic efect îl are cătina. Melinisul de cătină este o asociere între gustul aspru al cătinei și gustul dulce al mierii. Rezultatul? Un gust dulce-acrișor revigorant!
Melinisul de cătină. Care sunt proprietățile cătinei?
Cătina are proprietăți terapeutice miraculoase datorită unei cantități de vitamina C de 10 ori mai mare decât citricele și datorită conținutului său bogat în nutrienți cu proprietăți medicinale.
Mai exact, rolul cătinei este:
- are efect energizant
- efect antiinflamator și reduce durerile articulare și a inflamațiilor musculare
- efect anticancerigen prin conținutul ridicat de antioxidanți
- combate infecțiile
- protejează inima ajutând la reducerea nivelului de colesterol
- controlează diabetul prin reglarea nivelului de zahăr din sânge
- ajută circulatia sangvină
- întărește sistemul imunitar
- ameliorează disconfortul gastric
- determină încetinirea procesului de îmbatrânire
- combate stresul și oferă un somn odihnitor prin conținutul de serotonină.
Știu că gustul cătinei nu e tocmai plăcut. De aceea melinisul de cătină este soluția ideală. Nu numai pentru combinația de gusturi, ci și pentru proprietățile celor două ingrediente. Împreună, mierea și cătina au efecte vitaminizante și energizante.
Și știi ce? Melinisul de cătină este un tratament de imunizare și pentru cei mici. Folosit ca un desert, copiii îl vor îndrăgi și chiar vor mai cere o porție. Poate fi adăugat la micul dejun pentru o zi plină de voie bună și de activități constructive.
Tu ce remediu folosești pentru creșterea imunității?
Artciol scris pentru SuperBlog 2020 la Proba 11. Melinis – Un cuvânt nou pentru o experiență nouă.