Sari la conținut

Cel mai profitabil film din istorie

  • Filme

Filmele, ca și cărțile sunt adeseori activitatea cea mai plăcută pentru a evada dintr-o realitate care nu ne mai convine. Iar alteori sunt pur și simplu o alegere subiectivă de a petrece timpul liber.

Dar care sunt cele mai profitabile filme din toate timpurile cinematografiei?

Ca volum de încasări în cinema topul este deținut de Pe aripile vântului (1939), Titanic (1997) și Avatar (2007).

Pe aripile vântului

Pe aripile vântului este ecranizarea romanului cu același nume de Margaret Mitchell, câștigător a 9 premii Oscar pentru cel mai bun film, cea mai bună actriță în rol principal, cel mai bun regizor, etc.

La doar o lună după publicarea cărții, producătorul filmului David Selznick a cumpărat drepturile de ecranizare cu uimitoarea sumă de 50 000 de dolari. Analiștii estimează profitul filmului la aproximativ 2 miliarde de dolari.

Vezi cartea aici.

Vezi filmul aici.

Titanic

Titanic, pe lângă faptul că reprezintă unul dintre cele mai profitabile filme, este și unul dintre cele mai scumpe. A costat 337 de milioane (valoarea de azi) și a încasat 2.2 miliarde la nivel mondial cu tot cu încasările din relansarea realizată în 2012. Dar cheltuielile de marketing reduc profitul la aproximativ 1.4 miliarde de dolari.

Titanic a reprezentat unul dintre cele mai mari dezastre maritime din lume pe timp de pace. La bordul navei erau 2228 de pasageri, dintre care 1514 au decedat în urma naufragiului.

Titanic nu este doar o poveste-atenționare – un mit, o parabolă, o metaforă a răului din lume – ci și o poveste despre credință, curaj, sacrificiu și, înainte de toate, despre iubire, a declarat scenaristul și regizorul James Cameron.

Vezi filmul aici.

Avatar

Avatar este un film epic științifico-fantastic regizat de regizorul filmului Titanic și Terminator– James Cameron. Ideea filmului i-a apărut lui James Cameron în 1996, dar a așteptat încă 10 ani pentru a fi dezvoltată tehnologia necesară punerii în scenă a filmului.

Cameron a abordat o tehnologie de filmare inovativă, care sa bazează pe focusarea ochilor actorilor, cu scopul de a le anima emoțiile. Regizorul a denumit aceasta tehnică tehnologie de capturare a emoțiilor.

Avatar a costat 464 de milioane de dolari și a avut un profit de 1.2 miliarde de dolari.

Mâine este o nouă zi.

Scarlet O’Hara

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Upss..cosul tau e golHai in magazin