Sari la conținut

Coaching – arta întrebărilor geniale

Vrei să înveți pas cu pas tot ce ai nevoie să știi ca să devii coach profesionist? Ei bine, Irina Vasilescu ne prezintă toate informațiile de care avem nevoie în cartea saCoaching – arta întrebărilor geniale”.

Am descoperit această carte din întâmplare, în una din postările din social media. Coach de meserie la rândul meu, titlul mi-a captat interesul imediat. Cartea Irinei este o carte plină de învățăminte, utilă atât pentru cei care profesează deja, cât și pentru cei doar pasionați de dezvoltare personală sau pentru cei care vor să urmeze o asemenea meserie.

M-am gândit de multe ori, în timp ce schimbam fila, cât de bine mi-ar fi fost dacă găseam o asemenea carte mulți ani înainte să devin Coach. Probabil că aș fi prins curaj mai devreme și aș fi îndrăznit cu mai mult elan. Pentru că am găsit în această carte răspunsuri, tehnici, feedback-uri și instrumente extrem de valoroase pe care le-am căutat la început în resurse diferite care-mi consumau mult timp.

Ceea ce-mi place cel mai mult la această carte este ordinea în care sunt prezentate informațiile, modul în care autoarea educă și disciplinează un coach profesionist. E ca și cum o aveam pe Irina lângă mine și mă îndruma pas cu pas, cu blândețe și răbdare, pe drumul cunoașterii și al practicii în sine.

Dar cine este Irina Vasilescu?

Irina Vasilescu este autoare de cărți, Trainer și Coach. Are opt cărți publicate prin editura proprie, Floare de Iris din Iași și peste 20 de ani de experiență în coaching. Totodată, Irina este autor de metode si manuale de predare a limbii spaniole pentru străini, publicate la editurile Niculescu si Logos în perioada 2000-2003.

Ce înseamnă coaching?

Coachingul este arta de a pune întrebările potrivite la momentul potrivit cu multă răbdare, perseverență și ascultare. Iar în timpul ascultării, prin metoda asociațiilor, toate cuvintele capătă un sens care, reformulat prin întrebare, conduce la răspunsuri la care poate nu te-ai gândit niciodată.

„Este o întoarcere către tine însuți, o privire profundă spre interior și o întoarcere acasă, la dorințele tale, la emoțiile tale, la resursele tale.”

În plus, „coaching-ul este timp cu tine însuți, (…) acele momente de reflecție la propriile provocări, la propriile resurse și la propriile obiective.” (Irina Vasilescu). Dar și mai frumos spune Irina aici: „doi câte doi ne vom mântui”, căci în procesul de coaching, fiecare dintre noi, coach și client, este oglinda celuilalt, iar transferul de energie, susținere, cunoaștere și evoluție personală se produce întotdeauna în ambele sensuri”.

Ce vei găsi în această carte?

Irina Vasilescu explică cu blândețea unei mame pașii aferenți unui proces de coaching, trăsăturile unui coach profesionist, instrumente fundamentale în coaching, coaching prin artă, monitorizarea pe parcurs și tehnicile folosite, coaching de grup și de relații, studii de caz și multe sfaturi de abordare a clientului și de a pune întrebări geniale.

Deci dacă îți dorești să afli mai multe despre coaching sau încă nu știi dacă ți se potrivește meseria de Coach, cartea aceasta îți va fi de mare ajutor. Și chiar dacă scopul tău este altul, „Coaching – arta întrebărilor geniale” este un instrument util de autocunoaștere și descoperire.

Ce nu cuprinde această carte?

Coaching – arta întrebărilor geniale” de Irina Vasilescu nu reprezintă o acreditare, dar poate garanta trecerea la acțiune.

Nu este o confirmare a ceea ce vrei să faci mai departe, dar te îndrumă spre ceea ce îți dorești cu adevărat. Cu siguranță vei ști dacă vrei să devii Coach sau nu.

Nu reprezintă un curs, dar este un ghid care te va ajuta să aprofundezi informațiile de la un curs de dezvoltare personală, în cazul în care ai făcut unul.

Nu cuprinde răspunsuri la întrebările tale, dar îți pune întrebări geniale care să te ghideze spre propria evoluție.

Nu face lucrurile pentru tine, dar te încurajează să acționezi și îți scoate în evidență resursele de care dispui.

În concluzie,

Coaching – arta întrebărilor geniale” de Irina Vasilescu te încurajează să te descoperi, să treci la acțiune, să faci ceea ce îți place, să asculți, să înțelegi dincolo de cuvinte și să-ți urmezi calea. E o carte valoroasă, care-ți oferă încredere și claritate.

O găsești aici.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Upss..cosul tau e golHai in magazin