Sari la conținut

Descoperă cartea „Puterile subconștientului” de dr. Joseph Murphy

Puterile subconștientului de dr. Joseph Murphy este o carte apărută la Editura For You în 2021 și face parte din categoria non-ficțiune (dezvoltare personală). Cartea a fost scrisă de fapt în 1963 fiind un model de inspirație pentru numeroase cărți din aceeași categorie.

Ideea de bază a acestei cărți este că viața noastră este condusă de gândurile noastre de zi cu zi. Mai exact, „omul e rezultatul gândurilor sale” (Buddha) sau „omul e făurit de convingerile sale – ce crede, aceea se întâmplă.” (Bhagavad Gita ). Până nu ne conștientizăm modul de exprimare, tiparele verbale, convingerile limitative, nu vom reuși să ne controlăm destinul.

Autorul pune preț pe puterea subconștientului atât din punct de vedere religios, cât și socio-cultural. Și propune tehnici practice prin care putem deveni exact ceea ce ne dorim printr-o resetare mentală. Dar mai ales printr-o disciplină a minții într-atât încât să eliminăm obiceiurile distructive în scopul obținerii unui viitor strălucit, liniar cu valorile noastre.

Puterile subconștientului. Cum să-ți extinzi abilitățile subconștientului este o carte care te invită la autocunoaștere și conștientizare, la o călătorie evoluționistă în care realizezi că schimbarea are loc prin cultivarea stimei de sine, a conștiinței de sine și prin concentrare. Te îndeamnă să-ți privești realitatea dintr-un punct neutru, pentru ca apoi prin analiză, să o recreezi în favoarea ta.

Cine este dr. Joseph Murphy?

Dr. Joseph Murphy s-a născut în Irlanda în 1898, dar a fost școlit în New York. A studiat cursuri depre religii și filosofii răsăritene și a călătorit în India pentru a studia hinduismul. Mai târziu, în 1940, s-a mutat în Los Angeles unde a început să scrie cărți și să facă înregistrări audio. A scris peste 30 de cărți, printre care Puterile subconștientului, care a devenit imediat un bestseller, cu peste 2 milioane de exemplare vândute.

Cartea de față nu este o lectură aleatorie, ci o aventură existențială care necesită timp, introspecție, meditație și acceptare. Nu e ușor să înțelegi că ești tot ceea ce gândești. Că viața ta este o oglindire a convingerilor tale. Că în tot acest timp ai fi putut fi și acționa altfel. E mult mai ușor să învinovățești, să transferi responsabilitatea ta asupra celorlalți, să negi ce trăiești, decât să îți asumi erorile și lipsurile din viața ta. E nevoie de o imagine profundă a propriului profil, cu umbre și lumini, pentru a putea îmbunătăți stilul de viață și a dobândi o stare de bine constantă.

Dă-i unui om un pește și-l hrănești o zi. Învață-l să pescuiască și-l hrănești o viață.

Una dintre cele mai importante lecții din carte este cum să valorifici puterea dialogului cu propria persoană. Mintea este formată din trei părți: conștient, subconștient și supraconștient. Zona conștientă se ocupă de raționamente, ceea ce spunem la suprafață, iar subconștientul cuprinde tot ceea ce nutrim în fundal. Dialogul interior este ceea ce-ți spui în fundal. De exemplu, atunci când asculți o persoană vorbind, auzi totodată și gânduri proprii, care pot fi preconcepții sau dorințe instinctuale. Poate te gândești că de abia aștepți să mânânci sau poate ți-e foame.

Vorbim cu noi înșine în orice moment al zilei, rostind în medie între 150-300 de cuvinte pe minut și nutrind peste 50 000 de gânduri pe zi. Iar toate aceste gânduri conștiente devin instrucțiuni pentru subconștient care funcționează ca un program de înregistrare și memorare. De aceea autorul ilustrează felul în care funcționează relația dintre conștient și subconștient prin gestionarea dialogului interior.

În concluzie

Puterile subconștientului este una dintre cele mai bune cărți de dezvoltare personală citite până acum. Înglobează idei și soluții pe care le vei găsi în multe alte cărți, însă aici sunt exemple și lecții autentice. Fiecare capitol este o inspirație în sine care te provoacă la schimbare.

Am avut tendința de a mă opri după aproape fiecare pagină pentru a simți ceea ce citesc și pentru a înțelege cât mai profund. Mi-am notat idei esențiale care cu siguranță mă vor inspira în următoarele articole, dar mai ales pe care le voi aplica atât în procesul personal de vindecare, cât și pentru a-i ajuta pe cei din jurul meu.

Dacă îți dorești o lectură care să te impulsioneze în a face o schimbare în viața ta, o găsești aici.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Upss..cosul tau e golHai in magazin