Sari la conținut

Despre Tehnici de Eliberare Emotională în “Emoții sub lupă”

Tehnicile de Eliberare Emoțională (EFT) reprezintă o soluție de gestionare a emoțiilor negative și de trăi o viață sănătoasă. Emoții sub lupă de Nicoleta Nistor este un ghid practic care înglobează noțiuni introductive despre EFT și povești de viață ale unor pacienți vindecați prin această metodă.

Spre deosebire de terapia clasică, tehnica de eliberare emoțională este o metodă complementară care poate vindeca cele mai profunde traume în doar câteva ședințe.

Cine este Nicoleta Nistor?

Nicoleta Nistor este primul terapeut din România care a scris despre EFT (Tehnici de Eliberare Emoțională) în Emoții sub lupă. Cum să îți transformi emoțiile pentru a avea succes în carieră și în afaceri. După mai bine de 15 ani de o carieră fructuoasă în contabilitate, Nicoleta Nistor a descoperit eficiența Tehnicilor de Eliberare Emoțională în urma unor cursuri de dezvoltare personală.

Astăzi autoarea este terapeut EFT și life coach cu peste 1000 de sesiuni.

 • Nicoleta Nistor este primul practician din România acreditat EFT de către Academia lui Karl Dawson EFTMRA.
 • Este și formator acreditat de Ministerul Muncii și Familiei și Autoritatea Națională pentru Calificări.
 • Primul practician Matrix Reimprinting din România acreditat de EFT And Matrix Reimprinting Academy UK.
 • A creat mai multe programe de dezvoltare personală printre care și Împrietenește-te cu câte o emoție în fiecare zi. Mai multe informații aici.

Istoria EFT

 • se bazează pe Medicina Tradițională Chineză
 • s-a dezvoltat acum 5000 de ani în urmă
 • în 1960 s-a dezvoltat versiunea modernă care îmbină acupunctura cu psihologia cu Geoge Goodheart, care a fost chiropractor
 • în 1970 se combină elemente din psihiatrie cu presopunctura
 • Roger Callahan pune bazele metodei Terapia Câmpului Mental în 1980
 • Gary Craig, discipolul lui Callahan a dezvoltat un algoritm unic EFT
 • în SUA, EFT este utilizat în clinici și spitale.

EFT începe să fie folosită în România din ce în ce mai mult pentru a trata anxietatea, probleme familiale, anumite fobii, atacurile de panică, capcane mentale și emoții negative. Dar și pentru a depăși blocajele emoționale în afaceri și în dezvoltarea unei cariere.

Ce rol are EFT?

Sistemul nostru de valori, convingerile și modul de a percepe lucrurile din jur se formează încă din copilărie și vor reprezenta baza formării propriului sine. Iar dacă acest Sine a fost clădit din emoții negative, demersul existențial va fi unul întunecat și limitat.

Adevărul este că toți am trecut la un moment dat prin întâmplări neplăcute care s-au înregistrat în câmpul nostru energetic. Adeseori în copilărie am fost martori la situații conflictuale care ne-au trezit emoții negative și convingeri limitative. Fie că e vorba despre umilință, rușine, frică, spaimă, toate aceste emoții au avut un rol important în crearea unui anumit tipar, a unui stil de viață sau în procesul decizional cotidian.

Fiecare emoție este energie încorporată în sistemul nostru funcțional, iar atunci când adunăm emoții negative viața poate deveni o povară, o enigmă de neconceput.

Așadar traumele din copilărie, fie că sunt traume mici (precum o ceartă jignitoare, critici, un moment neplăcut, așteptări nerealiste) sau traume mari (abuz, violență în familie), ne influențează alegerile și modul nostru de a fi. De aceea psihologia energetică explică Tehnicile de Eliberare Emoțională ca fiind o soluție de identificare a traumelor, de acceptare a acestora și apoi de schimbare a percepțiilor din subconștient.

EFT îmbină psihologia modernă cu acupunctura și poate fi folosită în mai multe direcții:

 • relaxare – folosite zilnic, EFT îți pot îmbunătăți viața, te pot scăpa de stres și pe pot ajuta să îți controlezi emoțiile mai ușor
 • dezvoltare personală – prin terapie un profesionist poate identifica traume ascunse care au dezvoltat obiceiuri nocive
 • vindecare emoțională și fizică.

Vă invit să descoperiți mai multe despre EFT din cartea Nicoletei Nistor Emoții sub lupă. Cum să îți transformi emoțiile pentru a avea succes în carieră și în afaceri. Dar și despre inteligența emoțională, Tehnica bagajului emoțional, Tehnica filmului, despre cum să scapi de concepțiile eronate, despre furie din punct de vedere energetic, despre cum să ne îmbunătățim viața. O lectură captivantă și extrem de utilă mai ales în contextul actual.

Pentru a experimenta terapia EFT mai multe detalii pe site-ul autoarei.

Alte cărți utile pentru o viață bogată și armonioasă și despre autocunoaștere:

Fiecare moment este o oportunitate de a-ți schimba viața, pentru că în orice moment poți să îți schimbi modul de a simți.

Rhonda Byrne

Care este limbajul iubirii tale?

Lasă-mi datele tale de contact și-ți voi trimite testul pe email.

Nu facem spam! Citește [link]politica noastră de confidențialitate[/link] pentru mai multe informații.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
  0
  Cosul tau
  Upss..cosul tau e golHai in magazin