Ne putem îmbunătăți vederea într-un mod natural, ușor, eficient și cu rezultate rapide? Leo Angart spune că da în cartea sa ”Să ne îmbunătățim vederea” de la Editura For You.
La vârsta de 22 de ani am primit diagnosticul de miopie și mi s-a spus că trebuie să port ochelari toată viața. Vestea aceasta m-a întristat pentru că nu mi-au plăcut niciodată ochelarii. Am început să caut metode alternative de vindecare și am descoperit această carte pe care o am și azi pe birou ca să-mi amintesc să nu renunț.
Leo Angart a purtat ochelari de vedere timp de 26 de ani și s-a vindecat într-o săptămână folosind metode de NLP și filosofia orientală. Iar azi ține prelegeri și cursuri în toată lumea despre vindecarea ochilor pe cale naturală. Eu personal cred că puterea exemplului este cea mai convingătoare metodă.
Cel care a inițiat acest fenomen de vindecare a ochilor fără ochelari, numit mai precis Antrenarea Ochilor, este William Bates, asistent chirurg la spitalul din New York și profesor de oftalmologie la Școala de Medicină New York. Dr. Bates a dezvoltat o serie de exerciții simple pentru diverse probleme de vedere. Așa cum ne antrenăm mușchii corpului prin mișcare, așa și ochii oculari trebuiesc antrenați prin exerciții.
Contrat opiniilor clasice, dr. Bates susține că ochii se află într-o continuă schimbare și de aceea trebuie antrenați. Acuitatea vizuală a ochiului uman variază cu maxim 2 dioptrii în timpul zilei. De aceea poți descoperi o valoare diferită a vederii dacă o măsori la fiecare câteva ore.
Un studiu despre miopie declară că mai mult de 60% din populația globală poartă ochelari. Se pare că industria ochelarilor a ajuns să domine piața din domeniu. Dar din păcate, a purta ochelari nu garantează vindecarea ochilor, ci doar, și nici acest lucru nu e sigur, stagnarea miopiei.
Ce cauzează miopia?
Vechii greci credeau că miopia e provocată de un spirit slab, care nu are energia să se aventureze prea departe. Iar pentru a-ți recâștiga vederea, trebuie să-ți îndreptți consecvent atenția cât mai departe în lume.
Conform lui Jacques Martel, „Marele dicționar al bolilor și afecțiunilor”, problemele cu vederea indică un conflict între lumea internă și cea externă. Ceva din exteriorul meu este respins sau refuzat, prin urmare văd în ceață. Există lucruri care contrazic principiile și valorile mele, iar eu nu le pot accepta. Probabil o fi suferința pe care o văd în lume și durerea celor din jurul meu.
Mai exact, problemele de vedere indică dificultăți în a accepta sau a procesa realitatea. Pot fi legate de frică, refuzul de a vedea anumite situații din viața noastră sau de anxietăți legate de viitor. Ochii, fiind „fereastra sufletului”, reflectă adesea starea noastră emoțională. Ochi obosiți sau tensiuni oculare pot fi legate de stres, epuizare sau suprasolicitare emoțională. Blocajele emoționale, cum ar fi furia reținută sau tristețea neexprimată, pot influența și ele sănătatea ochilor.
Martel subliniază faptul că acceptarea este un proces crucial pentru vindecare. Atunci când ne opunem acceptării, creăm tensiune și stres în corpul nostru, ceea ce poate duce la manifestarea unor simptome fizice.
Iată cum ar suna practicarea acceptării:
„Accept cu încredere viitorul și sunt deschisă către toate posibilitățile care vin în viața mea, indiferent de cât de departe par. Îmi permit să privesc cu claritate și optimism spre viitor și renunț la frica de necunoscut.”
Iată un alt exercițiu, de data aceasta recomandat de Leo Angart.
Să presupunem că în timpul nopții ar veni un înger și ți-ar vindeca vederea. Care ar fi primul lucru pe care l-ai vedea diferit a doua zi? Ce simți, ce vezi, ce auzi? Prin ce ar fi diferită această zi? Cum ar fi relația ta cu ceilalți? Ce crezi că ar fi diferit la tine, în afară de faptul că nu porți ochelari? Ce fel de persoană ai fi? Dacă nu ai fi purtat ochelari în ultimii 5 ani, ce ar fi fost diferit în viața ta?
Și multe alte exerciții puteți descoperi în cartea menționată. Leo Angart te ajută să descoperi care este ochiul tău dominant, cum ajută acupunctura, cum să-ți verifici vederea la distanță, ce problemă de vedere ai (astigmatism, miopie, hipermiopie, cataractă, etc.) și ce să faci ca să-ți relaxezi ochii.
Exercițiul palmelor pentru relaxarea ochilor
Începe prin a-ți freca mâinile una de alta pentru a le îcălzi. Pune palmele peste ochii închiși și blochează lumina. Expiră lent și imaginează-ți un întuneric perfect în spatele pleoapelor. Dacă vezi umbre sau scântei, înseamnă că sistemul tău vizual este tensionat. Mai rămâi acolo.
Metoda japoneză – de la distanță la aproape
Privește un copac, apoi o ramură, apoi o frunză, apoi nervurile frunzei, apoi vârful frunzei.
Exercițiul „Du-te, vino”
Folosește un creion și mișcă-l în apropierea ta de jos în sus. atinge vârful nasului cu creionul și urmărește-l cu privirea. Apoi mișcă creionul pe orizontală și îndepărtează-l. Apoi apropie-l. Apoi la fel în sus. Continuă aceste mișcări de 5 ori.
Dacă vrei să încerci și tu sau pur și simplu să afli mai multe despre vindecarea naturală a ochilor citește cartea „Să ne îmbunătățim vederea” de Leo Angart.