Sari la conținut

10 informatii esentiale despre Charles Chaplin

Charles Chaplin este un simbol al umorului in industria cinematografica, insa in spatele actorului se afla un suflet zbuciumat, ratacit si nefericit. Cel care a adus zambete in casa atator oameni este un copil crescut in gunoaie si saracie, fara tata si fara un camin stabil.

Va prezint cate informatii esentiale despre Charles Chaplin pentru a intelege ca zambetul, asemenea lotusului, semnifica adeseori renasterea unei vieti noi.

1. A fost nascut in Londra in 1889 si este o capodopera a filmului mut, actor, regizor si producator.
2. A urcat pe scena pentru prima data la 5 ani, intr-o piesa de teatru. Mama sa, actrita si cantareata, si-a pierdut vocea pe scena, iar Charlie a salvat-o prin momentele lui comice.
3. A trait in saracie fara un adapost stabil, dormind adeseori prin parcuri alaturi de mama sa, bolnava psihic, si de fratele sau vitreg, Sydney.
4. A trait cumplita trauma a copilariei petrecute in azilurile pentru saraci, fiind vizitat de mama foarte rar.
5. A avut o voce foarte buna, mostenita de la mama, si a inceput a fi cunoscut pentru roluri de dansator si comediant.
6. A fost parasit de tata la 2 ani, care a murit cand avea 12 ani, din cauza alcoolului.
7. A fost casatorit de 4 ori. La 29 de ani s-a căsătorit pentru prima oară cu Mildred Harris (16 ani), la 35 de ani cu Lita Grey (16 ani), apoi cu Paulette Goddard (25 de ani), iar la 54 de ani cu marea sa iubire Oona O’Neill (18 ani). Oona i-a dăruit 8 copii.
8. Si-a facut debutul in cinematografie in SUA in 1914.
9. A fost unul dintre cei mai bine platiti oameni din lume. In 1916, a semnat un contract cu Corporația Filmului Mut pentru fabuloasa sumă de 670, 000 de dolari pe an. Pe cand președintele SUA avea doar 75, 000 de dolari.
10. A murit la 88 de ani, din cauze naturale, in Elvetia. Câtă vreme a înotat în apele succesului, viaţa lui personală a fost un haos. Insa sotia sa, Oona, i-a fost un sprijin memorabil.

Charles Chaplin a avut o copilarie traumatizanta, petrecuta in singuratate si saracie, care in final i-a adus un succes notoriu. Insa nu si fericire. In ciuda bogatiei si faimei dobandite prin talent si munca, viata personala a fost zguduita intotdeauna de nesiguranta, zbucium sufletesc si ratacire. Suferinta provocata de boala mamei, inexistenta unui camin stabil, lipsa de implicare a tatalui, i-au fost in cele din urma muze in toate filmele si rolurile sale oferind publicului o capodopera cinematografica incontestabila.


Cu toate acestea, a lasat in urma multe zambete si lectii de viata.
“Nimic nu este pentru totdeauna în această lume, chiar și problemele noastre”.
“Iubesc să mă plimb prin ploaie pentru că nimeni nu-mi vede lacrimile”.
“Cea mai pierdută zi din viață este ziua în care nu râdem”.
“Oglinda este cea mai bună prietenă a mea, niciodată când am plâns nu a râs de mine”.

Va recomand cu ocazia aceasta sa cititi intreaga sa biografie Viata mea de Charles Chaplin. O gasiti aici sub forma de ebook la 39.99 lei.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Upss..cosul tau e golHai in magazin