Sari la conținut

Coaching – arta de a pune întrebările potrivite

Coaching – ce-o mai fi și asta? Ei bine, procesul de coaching este arta de a pune întrebările potrivite, astfel încât să gândești dincolo de realitatea ta evidentă. Te ajută să explorezi lumea ta interioară la un nivel la care nu ajungi oricum.

E un mod în care te poți descoperi dintr-o altă perspectivă, să te cunoști din toate unghiurile și să te înțelegi în profunzimea ființei tale.

Una dintre cele mai puternice întrebări este „Cine ești tu?”.

De cele mai multe ori începi cu numele. Dar numele nu este identitatea ta, ci doar un afiș.

Apoi, tinzi să răspunzi cu statutul tău. „Sunt mamă”, „sunt funcționar”, „sunt doctor”, etc. Dar acestea sunt doar roluri sociale.

De multe ori în coaching, întrebarea ia diferite forme până se ajunge la un răspuns satisfăcător.

„Cine ești tu în acest context?”

„Sunt o femeie divorțată, nefericită.”.

„Sunt singur/ă și nu-mi găsesc locul.”

În coaching, întrebările fac diferența. Pentru că abia atunci când întreb „Cine vrei să devii?” are loc confruntarea, vizualizarea unei lumi diferite, ieșirea din zona de confort, provocarea.

„Cine vrei să devii?” dezvăluie cele mai profunde dorințe și încurajează clientul să facă o schimbare.

Pentru că în coaching, dincolo de întrebări, vorbim și despre acțiune. Da, facem conștientizări, ne întristăm, ne subestimăm, ne plângem, ne reproșăm, identificăm regrete și greșeli, ba chiar „posibili vinovați”, dar apoi trecem la acțiune.

Ce-ți stă în putere să faci azi?

Ce te face acum un om împlinit?

Care este visul tău cel mai îndrăzneț?

Care sunt resursele tale acum și aici?

Ce-ți dorești cu adevărat?

Ce simți și nu ai spus niciodată?

Procesul de coaching este o întâlnire cu sine la cel mai înalt nivel în care ai posibilitatea să preiei controlul și să făurești o lume doar pentru tine, indiferent de ce ți s-a întâmplat până acum. Este o întâlnire care-ți oferă șansa să faci lucrurile diferit și să devii stăpânul realității tale, având autocunoașterea și stima de sima ca cele mai puternice arme.

Prin coaching ai posibilitatea să îți rescrii povestea într-o lumină diferită, cu spectre largi și raze de soare, în care toate traumele devin lecții de viață, modalități de creștere și experiențe utile.

Prin coaching, înveți să-ți accepți trecutul și să-l încadrezi în poveste ca un capitol inspirațional pentru tot ce urmează. Astfel trecutul devine un depozit de arme la care apelezi doar pentru a deveni mai bun, mai puternic și mai sigur pe sine.

Prin coaching scapi de „vinovați” și de triggerii avizi de putere, pentru a prelua tronul vieții tale și responsabilitatea unei fericiri mărețe.

Așadar, cine vrei să devii?

Programează o ședință de coaching printr-un mesaj pe whatsapp la 0743420055 și începe drumul către tine. Ieși la lumină și privește înainte cu încredere, speranță și entuziasm.

Mai multe detalii despre ce presupune o ședință de coaching, tarife și abonamente vezi aici.

Care este limbajul iubirii tale?

Lasă-mi datele tale de contact și-ți voi trimite testul pe email.

Nu facem spam! Citește [link]politica noastră de confidențialitate[/link] pentru mai multe informații.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Upss..cosul tau e golHai in magazin