Sari la conținut

Cum să fii un psihopat bun?ABC-ul psihopatului de succes

Probabil că prima dată când citiți subiectul acestui articol vă gândiți la vreo metodă întunecată de a deveni criminali sau infractori. Nu vă condamn, nici eu nu am avut o impresie prea bună când am văzut titlui cărții. Cuvântul psihopat are categoric o conotație negativă. Sau cel puțin așa ne-am obișnuit să credem de-a lungul timpului.

Dar nu. ABC-ul psihopatului de succes nu este o carte înspăimântătoare așa cum s-ar putea înțelege din titlu și copertă, ci una motivațională despre cum să fii un om de succes, cum să acționezi mai bine în situații de criză și cum să-ți controlezi emoțiile.

Mai exact, cartea lui Andy McNab și Kevin Dutton înglobează filosofii de viață. Inedite ce-i drept, dar cu învățături demne de luat în considerare.

Despre autori

Andy McNab (60 de ani, Anglia) a petrecut 8 ani ca
infanterist și zece ani în forțele speciale din Anglia. Este scriitor de nonficțiune, thrillere, scenarii de filme și producător de filme. Antreprenor de succes, este categoric un psihopat bun.
CărțiBravo Two Zero, cărți pentru
copii, seria de thrillere Nick Stone, ABC-UL PSIHOPATULUI 2.

Trăsăturile unui psihopat

Un psihopat este acel individ cu un anumit set de trăsături de personalitate. Printre aceste trăsături se numără:

 • lipsa de scrupule
 • lipsa fricii
 • impulsivitatea
 • încrederea în sine
 • concentrarea
 • calmul în situații dificile
 • intrasigență mentală
 • empatia diminuată
 • lipsa conștiinței
 • șarmul
 • charisma

Însă toate aceste trăsături pot fi folosite pentru bine propriu și al umanității sau într-un mod egoist. De aici și repartizarea psihopaților în psihopați buni (doctorii, avocații, chirurgii, managerii de top) și psihopații răi (criminalii, infractorii). Un exemplu negativ ar fi Hannibal Lector.

Conform autorilor, un avocat nu ar putea avea succes dacă nu ar fi un psihopat. Mai exact, dacă nu ar avea trăsăturile unui psihopat. Cum s-ar descurca în sala de judecată dacă nu ar avea un gram de charismă și încredere în sine?

Sau cum s-ar descurca un chirurg în sala de operații dacă nu ar avea o empatie diminuată față de pacient și dacă nu și-ar păstra calmul atunci când pulsul scade? Sau cum s-ar descurca un manager de top dacă nu ar fi lipsit de scrupule și capabil de intrasigență atunci când e nevoie să ia decizii radicale?

Ei bine, toți acești oameni au căpătat succes și reușesc să aducă un plus de valoare pentru că sunt psihopați buni. Pentru că au anumite trăsături care îi ajută să urce pe scara ierarhică.

Poți face absolut orice, atâta vreme căt poți face absolut orice.

Andy McNab

Vrei să știi de ce unii au succes și tu nu? Sau unde ai greșit? Sau de ce nu ai obținut ceea ce ți-ai dorit la un moment dat? Poate acum lucrurile vor deveni mai clare pentru tine. Căci eu am găsit deja răspunsurile la câteva întrebări.

Vrei să știi dacă ai trăsăturile unui psihopat?

ABC-ul psihopatului de succes îți răspunde clar la această întrebare prin cateva anecdote și situații experimentale. Iar dacă nu ești un psihopat de succes, atunci ai exact informațiile necesare pentru a deveni unul. Pentru că, să fim sinceri, din când în când avem nevoie de îndrumare pentru a fi mai înțelepți și mai puternici.

Deci important e nu ceea ce ești, ci ceea ce poți deveni!

Iar pentru a fi ceea ce putem fi, spre deosebire de ceea ce ar trebui sa fim, trebuie să înfruntăm furtuna.

Nietzsche

De căte ori nu ați fost puși în situația de a alege între bine și rău? Sau pur și simplu de a alege între două drumuri pe care nu ați știut să le definiți ca fiind corecte sau nu?

Fiecare dintre noi este plin de un potențial unic. Pentru că mai întâi omul există, se ivește, apare pe scenă și doar ulterior se definește pe sine.

Sartre

Hmm, nu te așteptai să găsești citate filosofice în această carte, nu-i așa?

Provocare

3 întrebări care înving stresul

 1. Ce-aș face dacă nu m-aș simți așa?
 2. Ce-aș face dacă nu mi-ar păsa ce cred ceilalți?
 3. Ce-aș face dacă nu ar avea nicio importanță?

Kevin Dutton și Andy McNab ne provoacă să gândim outside the box și să privim imaginea de ansamblu a realității nu numai actuale, dar și a realității viitoare. Să acționăm atât spre binele nostru, dar și al umanității. Să ne îndeplinim obiectivele cu îndrăzneală, încredere și o atitudine pozitivă. Așa cum fac psihopații buni.

Pentru că orice lucru este imposibil până când se ivește cineva să-l facă. Apoi dintr-o dată devine posibil. (Kevin Dutton)

Dacă vrei să afli mai multe despre cum să fii un psihopat de succes direct de la doi formidabili psihopați buni, cumpără ABC-ul psihopatului de succes la prețul de doar 18.45 de lei.

Indiferent ce-ai fi, fii bun în ceea ce faci.

Abraham Lincoln

*Îi arunci chelile prietenului tău ca s-o ducă pe bătrână la spital, o însoțești pe partenera ta ideală la autobuz și cu ocazia aceasta îi ceri numărul de telefon.

Care este limbajul iubirii tale?

Lasă-mi datele tale de contact și-ți voi trimite testul pe email.

Nu facem spam! Citește [link]politica noastră de confidențialitate[/link] pentru mai multe informații.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
  0
  Cosul tau
  Upss..cosul tau e golHai in magazin