Sari la conținut

Cum să te bucuri de iarnă fără să simti frigul?

Și iată că a venit cu adevărat iarna. Acea iarnă a copilăriei noastre când ne petreceam zilele cu sania pe uliță fără grija virusurilor sau a frigului. Înghețam și tot nu ne desprindeam mâinile de pe micul omuleț de zăpadă creat cu atâta mândrie de mânuțele noastre.

Este uimitor cum trece timpul și odată cu el și obiceiurile. Azi, adulți fiind, fugim de frig ca de un dușman și totuși din când în când ne place iarna. Poate pentru că suntem în căutare de nou, sau poate de timpurile trecute, sau poate de orice ne face să ne simțim din nou copii. Trebuie să recunosc, pe mine zăpada mă face să mă simt din nou copil. Și azi, când prind un colț de zăpadă mă arunc să fac un îngeraș. Chiar dacă apoi nu mai reușesc să scap de frig.

Deci cum să scăpăm de frig? Cum să ne bucurăm din nou de zăpadă fără să înghețăm?

Astăzi există o gamă largă de produse necesare sporturilor de iarnă, indiferent că e vorba de schi, snowboard, sau trasul cu sania. Până la urmă și trasul cu sania e un sport, nu-i așa? Poate cel mai clasic sport de iarnă, care nu se va demoda niciodată.

Și dacă tot e timpul pentru o escapadă la munte, Decathlon prezintă reduceri la articole de îmbrăcăminte pentru schi și sonwboard. Indiferent că practicați aceste sporturi sau nu, o îmbrăcăminte adecvată este absolut necesară pentru amintiri dătătoare de zâmbete și emoții.

Cele mai eficiente produse de iarnă sunt bineînțeles cele impermeabile, care păstrează căldura în interior și frigul afară. Iar pentru copii sunt recomandate produsele reglabile, fie că e vorba de încălțăminte sau îmbrăcăminte. Cizmulițele cu șnur împiedică pătrunderea zăpezii la picioare așa cum o pereche de mănuși cu bandă cu arici în jurul încheieturii protejează mâinile de frig.

Mănuși reglabile, călduroase și impermeabile.
Combinezon impermeabil, ușor, din material hidrofob.
Cizme săniuș impermeabile, ușor de încălțat și foarte călduroase.

Însă chiar dacă cei mai sensibili sunt copiii, și părinții trebuie îmbrăcați adecvat pentru că au nevoie de putere și energie pentru a-i proteja și supraveghea pe cei mici. Iar când e vorba de distracție cei mici se satură foarte greu așa că e nevoie de multă răbdare și bineînțeles de haine groase.

Rețineți că îmbrăcatul gros nu presupune neapărat și articole grele, ci din contra. Pentru performanță și eficiență este necesară o îmbrăcăminte ușoară care să ofere libertate de mișcare. În ciuda preferinței pentru bumbac, cele mai recomandate materiale pentru sporturile de iarnă sunt elastanul si poliesterul pentru că elimină transpirația. De aceea bluzele de schi sunt concepute exact din acest material și au o croială mulată pe corp.

Iar dacă pe lângă temperaturi reci mai bate și vântul, atunci un polar este absolut necesar pentru a păstra o temperatură a corpului constantă. O geacă impermeabilă este foarte bine venită pentru rolul său de izolare și protecție împotriva frigului.

Vezi aici toată gama de produse pentru bărbați.

Reguli de bază pentru a te bucura de iarnă indiferent de temperatură

 • Nu uita de mănuși, fes și un fular gros.
 • Alege îmbrăcăminte și încălțăminte adecvată, recomandabil haine impermeabile. Pe lângă toate avantajele menționate mai sus, un alt avantaj ar fi că nu mai trebuie să cari haine la schimb pentru cei mici. Vor rămâne perfect uscați și protejați de frig.
 • Verifică echipamentul (cizmele, mănușile și orice piesă reglabilă) ori de câte ori este nevoie.
 • Nu-i lăsa pe copii nesupravegheați.
 • Mergi la săniuș în timpul zilei, astfel vei evita pericolele nocturne.
 • Nu practica sporturi de iarnă în apropierea străzilor.
 • Optează pentru echipamente fără colțuri ascuțite dacă mergi cu cei mici, de preferabil săniile de plastic.
 • Nu uita să faci și o poză din când în când pentru ca amintirea să învie peste ani.
 • Bucură-te de peisaj alături de un ceai fierbinte cu mentă.
 • Iar atunci când îngerașii vor adormi instant, cu siguranță mult mai devreme decât de obicei, să ai cu tine o carte bună care să îți încălzească sufletul.

Așadar nu lăsa frigul să-ti strice planurile. Profită de reducerile la articole pentru schi și snowboard de la Decathlon și bucură-te de iarnă fără să simți frigul.

În mijlocul iernilor înghețate am învățat că există în mine o vară fără putința de învins.

Albert Camus

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
  0
  Cosul tau
  Upss..cosul tau e golHai in magazin