Sari la conținut

Ești mai puternic decât crezi

Ești mai puternic decât crezi. Dacă eu am putut, poți și tu de Aurelia Grosu este o carte publicată prin Self Publishing în 2013. Autoarea, cu o experiență didactică de peste 30 de ani în învățământul primar, are șase cărți publicate în domeniul dezvoltării personale.

Cartea de față este un veritabil act de curaj din partea unui suflet chinuit de furtunile vieții. Cuprinde lacrimi, decepții, deznădejde, suferință și boli pe care niciun om nu ar trebui să le trăiască. Toate acestea izvorâte din experiențe personale pe care autoarea le dezvăluie cititorilor cu scopul de a inspira și întări credința în Dumnezeu.

Mai mult decât atât, Ești mai puternic decât crezi este o dovadă vie că suferința înalță, purifică și transformă omul în ceea ce trebuie să devină. Căci nu există altă cale de desăvârșire decât prin alegeri, trăire, dedicare și contemplare. Uneori ne putem învârti într-un cerc vicios și drumul poate fi lung, tocmai pentru că avem nevoie să învățăm mai întâi pentru ca cercul să se spargă.

„Dacă nu treceam prin „valea morții”, nu aș fi cunoscut mângâierea lui Dumnezeu, purtarea lui de grijă, bunătatea și îndurarea Sa, nu i-aș fi înțeles pe cei nenorociți și aflați în nevoie.”

Cuvintele autoarei sunt pline de amintiri vii, încă dureroare, ale unor experiențe covărșitoare care pot sensibiliza orice suflet. M-am întristat cumplit cu fiecare pagină citită și am continuat s-o răsfoiesc fără oprire în speranța unui final fericit. De parcă aș fi fost acolo, prezentă în fiecare emoție negativă.

Dar am realizat pe parcurs că nu putem controla ceea ce ni se întâmplă, ci doar ceea ce se întâmplă în interiorul nostru. Că fericirea nu vine din relații împlinite, ci că doar un suflet vindecat poate atrage relațiile dorite. Că binele nu ni se impune, și nici nu-l putem descoperi undeva în exterior. Ci trebuie să-l construim noi in inima noastră.

Că nu avem nevoie de alinare umană, ci de alinare divină. Și în momentul în care vom crede în puterea binelui, El ne va ajuta prin toate aparițiile pământești posibile. Printr-un străin, printr-o rază de soare, printr-un gând spontan, printr-o mângâiere aleatorie. Nimic nu este întâmplător și totul are un sens. Doar că mintea umană este copleșită de gânduri ispititoare care limitează omul la peren. Și nu vede întotdeauna ceea ce este în fața lui. Cu atât mai puțin imaginea de ansamblu.

„Dragostea pentru Dumnezeu este rădăcina, dragostea pentru ceilalți este rodul.”

Dar cu răbdare și credință, misiunea noastră va fi dezvăluită. Căci da, cred cu tărie că avem cu toții o misiune în spațiul terestru. Că viața este o experiență a sufletului menită să potențeze spiritul uman. Iar Aurelia Grosu ne dovedește acest lucru prin propriul său parcurs existențial care a transformat-o într-o femeie hotărâtă, perspicace, empatică, puternică și generoasă.

După lungi perioade de agonie sufletească, două divorțuri devastatoare emoțional și financiar, decepții în dragoste, boli răvășitoare, gânduri întunecate, lipsa încrederii în sine, carențe uriașe de afecțiune, convingeri negative bine implementate din copilărie, azi, Aurelia Grosu ne vorbește cu încredere despre speranță, iubirea față de aproape, importanța unei gândiri constructive, credință și întregire.

„Dragostea este puterea vieții, ea trebuie să fie motivul pentru care ne trezim în fiecare dimineață.”

Odată ce vei citi această carte vei realiza că ești cu adevărat mai puternic decât crezi. Că indiferent de lupta pe care o duci, ai toate resursele necesare pentru a o înfrunta. Că indiferent de ceea ce se întâmplă, miracolele există și sunt pretutindeni. Dar mai ales, că acolo sus există Cineva care te păzește și te iubește. Că nu ești singur pe lume, El este pretutindeni.

Ești mai puternic decât crezi!

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Upss..cosul tau e golHai in magazin