Sari la conținut

Ești un om frumos!

Se spune că ziua de vineri e guvernată de planeta care poartă numele zeiței romane a frumuseții, Venus.

Eu cred în Frumusețe într-atât încât evit să definesc oamenii ca fiind urâți. Pentru că suntem cu toții creații divine, și chiar dacă ne mai lipsește câte ceva în exterior, în interior sălășluiește un soare. Nu toți îl pot vedea, uneori nici măcar noi, dar el există!

Interesant e că, adeseori, imaginea exterioară, sau mai bine spus atitudinea este strâns conectată la forul nostru interior. Un om amârăt adoptă o atitudine apăsătoare și un stil vestimentar anonim.

Cu cât încrederea în sine a unei persoane e mai scăzută, cu atât va adopta culori neutre și haine fără personalitate. Viața lor pare nesemnificativă și de aceea vor să stea în întuneric. Să nu fie priviți, să nu fie văzuți. Pentru că ei înșiși se cred nedemni de aprecierea celorlalți, privați fiind de stima de sine.

De aceea, în ședințele de consiliere, introduc și câteva minute de consiliere vestimentară și tot felul de provocări care țin de o schimbare de look pentru ca efectul emoțional să fie unul complet.

Cum să ajungi să crezi că ești o fire puternică și minunată dacă îngrijirea de sine lipsește? Cum să ajungi să ai încredere în tine daca atragi critici în jurul tău? Procesul e unul reciproc. Da, e important să ai tu o părere bună despre tine indiferent de ce spun ceilalți, dar totodată să și creezi o conjunctură prielnică dezvoltării stimei de sine. Prin evitarea unui comportament neplăcut, prin curajul de a ieși din zona de confort atunci când aceasta dăunează și prin dorința de a face o schimbare.

Totodată, prin eliminarea sabotării. Când tu crezi că nu ești demn de iubire, vei crea situații care să-ți confirme asta. Vei urma impulsurile creierului educat într-o direcție toxică și vei ajunge exact în situația pe care ai gândit-o: nu meriți iubire. Dar creierul poate fi re-educat. Meriți iubire! Și nimeni nu e mai presus de tine! Ești o persoană importantă. Comportă-te ca atare și vei ajunge să o și simți!

Prin urmare, te provoc să elimini un obicei comportamental sau vestimentar care te oprește să strălucești. Îndrăznește să ieși în lume ca o persoană diferită, plină de încredere și putere. Cum?

 • Îmbracă o culoare deschisă – fucsia, roșu sau galben.
 • Dăruiește o parte din hainele tale vechi și comode, care te ascund în anonimat.
 • Mergi la cumpărături (cu responsabilitate) și recompensează-te cu o haină pe care ai admirat-o întotdeauna și poate ai considerat că nu e pentru tine.
 • Nu te neglija nici măcar prin casă. Poartă haine care să te facă să te simti răsfățată, cum e catifeaua sau mătasea.
 • Aruncă hainele deteriorate și nepotrivite noului tău stil de viață.

Și vei începe să te vezi un om frumos. Exact așa cum ești deja, dar poate te-ai ignorat.

Adevărata frumusețe vine din interior, nu contest nicio clipă. Dar interiorul se formează prin echilibru mental, prin încredere, grijă de sine, dăruire și respect. Oferă-ți tot ce ai nevoie și vei reuși să privești lumea cu admirație și apreciere.

Lumea este minunată, iar tu ești un om frumos!

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
  0
  Cosul tau
  Upss..cosul tau e golHai in magazin