Sari la conținut

Mica stea portocalie – roman de educație emoțională pentru copii

Mica stea portocalie De unul singur, volumul 1, de Fănica Rarinca este un roman fantasy apărut în 2020 destinat pentru copiii de peste 12 ani. Însă eu aș adăuga că este destinat chiar și adulților. Adeseori avem nevoie să ne amintim de importanța lucrurilor simple și de lumea necuvântătoare care ne înconjoară.

Viteza timpului este drastică și fatală. Între secunde se află vieți neobservate și bucurii pierdute. Măreția Universului ne-a făcut să uităm că orice întreg este format din bucăți, iar ceea ce ne face să fim ceea ce suntem azi sunt acele mici identități care ne completează – Copilul, Adolescentul și Adultul.

În Mica stea portocalie avem de-a face cu doi frați, Stelian și Luminița, care învață singuri să supraviețuiască, ba mai mult, să se adapteze într-o lume total diferită. Doi copii fericiti, cu o copilărie normală, cu părinți iubitori, fără lipsuri și fără noțiunea unei vieți dure, învață să aprecieze ceea ce au și cum să devină recunoscători pentru ceea ce le-a fost dat.

Curiozitatea i-a determinat să nu dea ascultare îndemnului mamei de a nu atinge panoul electric de pe stâlp. Astfel ajung să fie electrocutați și transformați în oameni minusculi cu puteri electrice și abilități noi. Departe de părinți și de lumea obișnuită, dar mai ales despărțiți unul de altul, cei doi frați încearcă să găsească o soluție de salvare. O soluție pentru a reveni a ceea ce au fost.

Stelian apare în prim plan ca un băiat bun, cu intenții pozitive și cu abilitatea de a înțelege natura, păsările și diferite animale terestre. Mi-am amintit instantaneu de Alice în Țara Minunilor, doar că Fănica Rarinca se focusează pe elemente ale fantasticului pentru a implementa tehnici NLP. Iar aventurile ce urmează sunt inedite și pline de simboluri profunde.

Puterea electrică a lui Stelian are dublu rol – de a ucide și de a salva. Iar acest rol este determinat de emoțiile lui Stelian. Atât la adulți, cât și la copii, emoțiile negative sunt toxice. Prin metode de NLP, Stelian învață să-și controleze emoțiile negative, în special furia, pentru a face bine vietăților întâlnite.

Mica stea portocalie reflectă un drum inițiatic, de transformare și autoeducare. Viața dincolo de căminul familial este dură, imprevizibilă și dificilă. Adeseori nici nu conștientizăm lumea paradisiacă în care trăim, confortul care ne înconjoară și iubirea care ni se oferă. Avem nevoie de un șoc emoțional pentru a identifica valoarea vieții.

Tot ce ni se întămplă are un sens ascuns, iar noi trebuie să avem răbdare să îl descoperim. Orice situație care pare îngrozitoare pe moment poate fi un lucru care îți face bine.

Stelian, copilul iubit și dependent de părinți, este nevoit să se descurce singur într-o lume străină. Primește sfaturi de la Mica Zână Faună, de la Natură și de la toți cei întălniți în calea sa. Iar noi, cititorii, învățăm odată cu el.

De la un melc a învățat ca niciodată să nu renunți, să nu te dai bătut oricât de greu pare și indiferent cât de încet înaintezi. Cel ce continuă, acela reușește. Și tot el l-a sfătuit să gândească înainte să acționeze.

De la furnici a învățat că nu e bine să încalci teritoriul altora ca și când ar fi al tău. Și că oricât ai fi de mic poți să învingi dacă lucrezi împreună cu alții.

Să fii recunoscător că trăiești. Indiferent ce se petrece în jurul tău, alege să te simți bine, să fii fericit doar pentru că ești în viață. Fericirea, această stare de bine, este în interiorul tău și o poți folosi oricând vrei.

Mica stea portocalie este un roman de aventuri, cu lecții de viață pentru oricine, cu răspunsuri și soluții la multe dintre problemele adolescentine întâlnite azi. Dar cel mai important, este un roman despre curaj și cunoaștere. Despre recunoștință și despre a fi bine, chiar și când lumea din jur se prăbușește.

Bucură-te de aventurile inedite alături de Stelian și învață cum să-ți controlezi emoțiile. Cumpără Mica stea portocalie!

Dar cine este autoarea?

Fănica Rarinca s-a născut în Galați și este profesor de geografie din 2000. În 2010 a participat la un seminar de dezvoltare personală și apoi în 2014 a deschis un blog de dezvoltare personală – https://fanautodidact.ro.

Fănica Rarinca a publicat până acum trei cărți. A debutat cu Guru și Ciocârlia în 2011, apoi în 2016 a lansat Eliberează-te de rănile trecutului și redescoperă fericirea! în care realatează tehnici EFT și NLP.

Iar ultima carte publicată, Mica stea portocalie, este inspirată dintr-un vis din 2017 în care băiatul ei este electrocutat. Romanul va avea 4 volume. Booknation a publicat și un interviu cu Fănica Rarinca în care puteți afla demersul literar, și nu numai, al autoarei.

Cele trei cărți pot fi achiziționate acum la prețul de doar 78 de lei chiar aici.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Upss..cosul tau e golHai in magazin