Sari la conținut

Omul lui Dumnezeu – recomandare de film

“Omul lui Dumnezeu” este un film exceptional care te scoate din cotidian intr-un mod dur, dar atat de necesar…

La origini, este un film despre viata Sf. Nectarie, mitropolitul Egiptului, care a fost exilat si condamnat la o moarte morala. Ajuns in Grecia nu scapa de calomniere si intalneste in continuare piedici in a-L sluji pe Dumnezeu.

Sufera enorm si trece printr-un zbucium coplesitor, insa oricati dusmani ii apar in cale, nu ezita sa-i binecuvanteze.

Apoi ajunge, dupa mai multe provocari, la Manastirea Eghina, unde isi gaseste sfarsitul…

Dar dincolo de trairile sale, filmul vorbeste intr-un mod dezarmant despre bunatate, despre puterea de a fi om si despre a ramane vesnic loial principiilor si credintelor tale.

Oricine poate face lucruri mărețe.

Sfântul Nectarie

Sfantul Nectarie este omul Lui Dumnezeu care ne indeamna sa facem lucruri marete indiferent de statut, caci spune el “oricine poate face lucruri marete” si sa nu ne dorim putere in societate, caci “puterea te face sa devii ceea ce inainte dispretuiai”.

Sa nu cautam adevarul mai presus de pace, “caci daca ai pace in sufletul tau, vei gasi si adevarul”.

Iar la final ne predica atat de natural ca fiecare dintre noi avem o misiune data de Dumnezeu, si toti ar trebui sa ne intrebam de ce suntem aici si sa nu asteptam vreo ocazie care sa ne forteze sa o facem. De ce-ul acesta face parte din viata noastra si cred cu adevarat ca ne-ar implini mai mult decat orice.

E greu, e tare greu sa intelegem un astfel de mod de a trai. Si mai greu sa il punem in practica. De aceea avem atata nevoie de un astfel de exemplu, de o astfel de traire. Ne intoarce catre noi si ne trezim goi, fara esenta si fara pace. E cumplita desprinderea de ceea ce am devenit si aproape inacceptabila apropierea de esenta. Atat de mult ne-am obisnuit cu superficialitatea.

Ma intorc treptat catre lumea de azi…cu tristete, cu nostalgie. Dar si cu bucuria unui asemenea moment care poate vine o data sau de 2 ori in viata. Si cred ca, oricat de inexplicabil ar fi acum, si oricat de uitat va fi maine, ma bucur ca l-am trait in seara aceasta alaturi de vreo suta de oameni. Caci sala a fost plina si la final se auzea discret susurul regretelor, al compasiunii si al nedreptatii.

Caci daca ai pace in sufletul tau, vei gasi si adevarul.

Sfântul Nectarie

Regretul de a nu fi destul de buni si de puternici in credinta noastra, compasiune pentru acest Om al Lui Dumnezeu care nu i-a invatat pe altii din carti sau din vorbe, ci din fapte, fiind el insusi un Exemplu. Nedreptate pentru tot ce li se intampla oamenilor buni, pentru intentiile rauvoitoare ale unora si pentru suferintele pamantesti care dor pana la moarte.

Un film inspirat din realitate, redand fidel trairile umane si ingloband tot ce-i mai frumos in lume: sensul vietii, pacea interioara, iubirea fata de oameni si credinta.

Un film aparut si in Boxx Office in USA. Deci poate atinge sufletul oricarei natii sau religii.

Il puteti vizualiza aici.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Upss..cosul tau e golHai in magazin