Sari la conținut

Plânsul lui Nietzsche

Va place psihologia? Sau doar sa descoperiti lucruri noi?

Va recomand sa cititi cartea si sa vizionati filmul “Plansul lui Nietzsche” de Irvin Yalom. O prietenie curata, bazata pe idei si empatie care inveseleste sufletul uman. Un dialog intelectual de provocari, completari si insusiri dupa care ducem dorul mai ales in ziua de azi cand detasarea sociala este mult prea incurajata. Personaje valoroase precum Freud si Nietzsche ne dezvaluiesc adevaruri despre natura umana si despre inceputul si demersul faimei pe care o au azi.

Stiati ca asezarea orizontala pe canapea este cea mai buna metoda pentru evocarea amintirilor? Si nu a fost inventata de Freud, care isi asculta pacientii intinsi pe canapea, ci de catre Nietzsche.

Si ca insasi conversatia este renumita ca metoda de vindecare inventata tot de catre Nietzsche, dar folosita azi cu succes de catre psihologi? “The Talking cure” mai exact.

Ce frumos e sa fii inconjurat de prieteni intelectuali si sa ai ce invata din simple discutii, iar acele simple discutii sa nu fie doar simple, ci pline de intelesuri si lectii de viata. Ce frumos e sa invatam!

Studiu, creativitate si descoperire!

Gasiti filmul pe filmehd, iar cartea aici.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Upss..cosul tau e golHai in magazin