Sari la conținut

Puterea acceptării – secretul iubirii necondiționate

Puterea acceptării de Lise Bourbeau este o carte de dezvoltare personală care ne învață despre iubirea necondiționată. Pentru a exemplifica modalități practice de reconciliere cu sinele nostru, autoarea relatează mai multe situații prin care trece o întreagă familie.

O femeie cu frici și credințe asemănătoare cu ale mamei sale află că relația cu fiica sa nu poate fi îmbunătățită până nu-i acceptă greșelile mamei din copilărie. Soțul acesteia nu va reuși să accepte eșecul profesional al fiului său până nu îi va înțelege comportamentul vulgar al tatălui său. Iar fiica lor, rănită în subconștient de dorința tatălui de a avea un fiu, încearcă să se facă iubită printr-un comportament inadecvat.

Astfel, Lise Bourbeau, expertă în psihologia familiei îi ajută pe cei trei membri ai familiei să depășească traumele comune și încheie acest cerc vicios al rănilor nevindecate din copilărie. Totul are o explicație și un răspuns atunci când sunt puse întrebările potrivite.

Cine este Lise Bourbeau?

Lise Bourbeau (14 februarie 1941) este o cunoscută terapeută canadiană și autoare a peste 20 de bestseller-uri intenaționale. Scopul principal al activității sale a fost, încă de la început, ajutarea oamenilor în procesul de învățare a acceptării și iubirii de sine, la toate nivelele: fizic, emoțional, mental și spiritual.

Cele mai cunoscute cărți de Lise Bourbeau sunt – „Ascultă-ți corpul, prietenul tău cel mai bun de pe pământ!”, „Despre bani si abundență”, „Despre frici și credințe”, „Despre relațiile părinți-copii”, „Cele 5 răni care ne împiedică să fim noi înșine” și pot fi găsite aici.

Iată ce ne învață Lise Bourbeau

Nimeni nu poate face fericit pe altcineva, fericirea nu poate veni decât din interiorul nostru.

Este greșit să credem că cei care ne iubesc vor avea întotdeauna chef să ne facă pe plac atunci când vrem noi. Chiar și persoana care ne iubește cel mai mult are dreptul să ne refuze. Dar refuzul nu e niciodată direcționat către cel care cere, ci e doar exprimarea unei nevoi sau a unei limite.

Nimeni nu e obligat să își dezvăluie secretele sau gândurile altcuiva, oricine ar fi acea persoană.

Atunci când în viața noastră de adult apare o situație neplăcută, acest lucru se întâmplă pentru a ne atrage atenția asupra unei situații neacceptate din copilărie.

Nu trăi cu așteptări dacă nu a existat o înțelegere în prealabil. Adeseori femeia are așteptări nerealiste din partea partenerului, ceea ce atrage disconfort în relație și multe dezamăgiri. Bărbații au nevoie să li se explice clar ce trebuie să facă.

Niciodată nu ne este frică pentru ceilalți, ci pentru noi înșine. Pentru că ceilalți nu sunt decât oglinda noastră. Atunci când vrem să ajutăm e pentru că noi avem nevoie să fim salvați, iar atunci când ne îngrijorăm e pentru că avem frici vechi nevindecate.

Atunci când acuzăm pe cineva de un anumit lucru, vom fi acuzați de același lucru.

Persoanele cu care ne înțelegem mai puțin ne reamintesc de fapt ceea ce nu reușim să acceptăm la noi. Atunci când ne vom recunoaște defectele, atunci îi vom accepta și pe ceilalți.

Corpul nostru fizic este influențat de partea mentală și emoțională și reacționează în funcție de ceea ce ascundem în forul nostru interior.

Nu putem să devenim ceea ce vrem, dacă nu am acceptat ceea ce nu vrem să fim. Acceptarea unei frici nu înseamnă punerea în practică, ci asumarea unei posibile realități pentru ca apoi să o combatem.

Suntem întotdeauna atrași de persoane care au aceleași răni ca și noi, aceleași credințe și aceleași temeri. Ne alegem părinții înainte de a ne naște din acest motiv, deci nu moștenim credințele și fricile lor.

Repetăm mereu aceleași experiențe în viață, adeseori neplăcute, pentru ca ego-ul nostru să dobândească mai multă forță, pentru a deveni conștienți de dificultatea noastră de a accepta.

Cei din jurul nostru nu își vor schimba atitudinea față de noi decât dacă noi vom schimba ceva la noi. Este foarte important de înțeles că noi întreținem acea atitudine negativă și de ce.

Dacă refulăm o problemă nu dispare. Din contra, o vom alimenta prin refuzul de a o înfrunta, apoi într-o zi va exploda.

A renunța nu înseamnă a nu mai vrea să continui. Ci a decide să-ți fie bine chiar și fără rezultatul dorit.

Cu cât o persoană va încerca mai mult să-și controleze viața, cu atât va atrage mai multe situații pe care nu le poate controla pentru a învăța să renunțe și să aibă încredere.

Pe măsură ce ne eliberăm de credințele care nu ne mai sunt utile, ne îndreptăm mai mult spre cunoaștere.

Hazardul este Dumnezeul nostru interior în acțiune. Atrage spre noi lucrurile de care avem nevoie.

Percepția noastră e influențată de rănile noastre, nu de ceea ce se întâmplă în exterior.

Atunci când ne punem întrebarea corectă, răspunsul vine imediat.

Până nu ne vom accepta fricile vom atrage în continuare exact situațiile de care ne este frică.

Cauza unei boli fizice poate avea trei motive – pentru a conștientiza ceea ce vrem să fim cu adevărat în viață, pentru a descoperi credința negativă pe care o întreținem sau pentru a conștientiza că nu ne acceptăm așa cum suntem în acel moment.

A asculta cu ego-ul nostru, și nu cu inima, înseamnă a filtra ceea ce auzim prin propriile noastre frici și credințe.

Citește cartea care te transformă Iubire, iubire, iubire de Lise Bourbeau chiar aici.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Upss..cosul tau e golHai in magazin