Sari la conținut

12 concepte extraordinare de predat copiilor

În Conversații cu Dumnezeu, de Neale Donald Walsch, o carte bestseller apărută la Editura For You, autorul prezintă 12 concepte extraordinare de predat copiilor.

Iată ce spune Neale Donald Walsch:

 1. Învățați-vă copilul că nu are nevoie de nimic din afara lui pentru a fi fericit. De nimic și de nimeni, pentru ca el își este suficient sieși.
 2. Învățați-vă copilul că eșecul este o iluzie. Fiecare încercare este un succes, iar fiecare efort conduce la victorie.
 3. Învățați-vă copilul că se află în legătură strânsă cu tot ceea ce este viață, că nu e niciodată separat de Dumnezeu și că este una cu toți ceilalți oameni.
 4. Învățați-vă copilul că trăiește într-o lume în care totul există din abundență, că există suficient pentru toți și că atunci când împarți cu alții primești înapoi mult mai mult decât atunci când strângi pentru tine.
 5. Învățați-vă copilul că nu e nimic obligatoriu să fie sau să facă pentru a avea o viață împlinită și demnă, că nu trebuie să lupte cu nimeni pentru nimic și că binecuvântările lui Dumnezeu sunt pentru toată lumea.
 6. Învățați-vă copilul că nu trebuie să fie preocupat să facă mereu ceea ce este corect și că „nu trebuie să fie mai bun” sau să schimbe ceva pentru a fi considerat frumos sau perfect în ochii lui Dumnezeu. Este oricum Unic.
 7. Învățați-vă copilul că pedeapsa și consecințele nu sunt același lucru, că moartea nu există și că Dumnezeu nu ar condamna pe nimeni niciodată.
 8. Învățați-vă copilul că nu există condiții pentru a fi iubit, și că nu ar trebui să-și facă griji că ar putea pierde la un moment dat iubirea voastră sau a Lui Dumnezeu. Iubirea lui necondiționată este cel mai mare dar pe care-l poate oferi lumii.
 9. Învățați-vă copilul că a fi special nu înseamnă a fi mai bun și că este multă tămăduire în a recunoaște că „felul în care sunt eu nu este mai bun, ci este doar un alt fel”.
 10. Învățați-vă copilul că nu există nimic ce nu poate face și că singurul lucru de care are nevoie cineva cu adevărat este să fie redat lui însuși, amintindu-i cine este el cu adevărat.
 11. Învățați-vă copilul toate acestea nu cu ajutorul cuvintelor, ci al faptelor voastre. Nu prin discuții, ci prin puterea exemplului.
 12. Învățați toate acestea nu doar pe copii voștri, ci și pe toți oamenii și toate națiunile.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
  0
  Cosul tau
  Upss..cosul tau e golHai in magazin