Sari la conținut

3 remedii naturale împotriva tusei. Tu cum ai grijă de tine?

Iată că frigul nu s-a lăsat așteptat foarte mult. Odată cu venirea toamnei, temperaturile au scăzut instant și răcelile și-au făcut simțită prezența deja în colectivitate.

Mamă de doi băieți minunați mă confrunt deja cu răceli urmate de tuse. Ceea ce mă determină să fac alegeri naturale de la Fares în detrimentul unui tratament medicamentos. Astfel am descoperit 3 remedii naturale împotriva tusei care-mi sunt de mare ajutor.

De ce alegeri naturale?

Natura ne oferă absolut tot ce avem nevoie pentru a fi bine și sănătoși. Vitamine, resurse minerale, alimente și implicit plante vindecătoare. Dacă am cunoaște întreaga știință a plantelor și a beneficiilor sale miraculoase, companiile farmaceutice ar falimenta și probabil că medicina nu ar mai reprezenta un rol atât de important pentru sănătatea omenirii.

Însă mass-media, lipsa de informații veridice și mai ales nevoia de siguranță ne îndeamnă adeseori să acționăm rapid. Și în loc de alegeri naturale, recurgem la medicamente.

Plantele medicinale prezintă proprietăți farmaceutice

Știați că în România există sute de plante medicinale moștenite încă de pe vremea geto-dacilor? Datorită compoziției lor chimice, plantele medicinale prezintă proprietăți farmaceutice eficiente în tratarea unor afecțiuni ale organismului.

Poate ați auzit deja de brusture – o plantă pe care bunicii noștri o foloseau pentru vindecarea unor răni sau vânătăi. Sau de pelin folosit în cazul unor infecții sau indigestii. Frumoasele gălbenele din grădină folosite pentru tratarea plăgilor. Și multe alte plante miraculoase pe care le avem la îndemână uneori fără să le cunoaștem.

Dacă sunteți printre norocoșii care au avut bunici la țară știți despre ce vorbesc. Mi-amintesc și acum cât de rapid se transforma bunica mea într-un doctor iscusit și îmi trata durerile adeseori pe loc. Nu exista nicio farmacie în sat și evident nu avea educație în domeniul sănătății. Dar avea școala vieții și natura de partea ei. Și, slavă Domnului, și de partea mea.

Așa că da, aș alege natura și azi dacă mi se permite. Și pentru că nu sunt la fel de iscusită ca bunica mea, într-atât încât să merg eu însămi pe câmp să aleg planta potrivită, apelez adeseori la Fares. Pentru că au peste 92 de ani de experiență în domeniul plantelor medicinale și destule rețete naturale pentru aproape orice afecțiune.

Prima companie românească de cultivare a plantelor medicinale

Fares este prima companie românească de cultivare a plantelor medicinale. A fost fondată în 1929 de Andrei Farago, farmacist vizionar, tocmai din pasiune pentru natură. Astfel, plantele medicinale au prins viaţă sub formă de ceaiuri, siropuri şi uleiuri esenţiale. Astăzi, compania Fares ocupă primul loc 1 pe piaţa ceaiurilor şi a remediilor din plante medicinale din România.

De aceea mă bazez pe ei atunci când fac alegeri naturale. În special când e vorba de protejarea copiilor împotriva răcelilor. Dar mai ales pentru prevenirea și tratarea tusei – un simptom atât de prezent.

Cum scap de tuse?

Tusea este un simptom foarte des întâlnit în cazul băieților mei încă de la cea mai mică adiere de vânt. Oricât de gros i-aș îmbrăca și indiferent că au fular sau nu, din păcate nu îi pot proteja de aerul rece. Mai ales că sunt destul de energici și vorbăreți și bineînțeles că nu stau cu gura închisă. Așadar, gâtul roșu și tusea sunt aproape inevitabile. Dar am găsit soluția făcând alegeri naturale. Mai exact, folosesc Plantusin.

Plantusin – ajutor de nădejde împotriva tusei

Produsele din gama Plantusin sunt recomandate chiar și copiilor peste 3 ani, iar alor mei chiar le face bine. Încep cu siropul Plantusin recomandat atât pentru tuse seacă, cât și productivă. Conține muguri de pin, flori de tei, cimbrișor și scai vânăt. Exact ce trebuie pentru tratarea acelei tuse enervante care aproape că nu-i lasă pe cei mici să doarmă. Și bineînțeles, nici pe noi cei mari…

Cu siguranță ați auzit deja cât de eficient e cimbrul în calmarea iritației de la nivelul mucoaselor. Iar împreună cu celelalte plante medicinale, reprezintă rețeta perfectă pentru a trata tusea. În plus, datorită florilor de tei, siropul păstrează un gust plăcut și aromat, într-atât încât tratamentul nu reprezintă o corvoadă nici pentru mine, nici pentru copii.

Ulterior, îl combin cu Plantusin comprimate de supt pentru gât care ajută la eliminarea secrețiilor bronșice și calmează durerile de gât. De altfel, acestea sunt nu numai preferatele băieților, dar și ale mele. Înlocuiesc cu brio bomboanele din comerț astfel încât nu-mi mai cer dulciuri așa cum o fac de obicei.

Iar pentru mine sunt eficiente pentru că îmi uşurează şi împrospătează respiraţia. Chiar îmi sunt de mare folos seara înainte de culcare pentru un somn liniștit.

În cazuri mai grave, folosesc și sirop Plantusin forte. De exemplu, umblă vorba în popor că blonzii cu ochi albaștri sunt mai sensibili la alergii și răcelii. Iar ai mei se încadrează exact în această categorie. Deși nu am găsit o explicație științifică, cred asta pentru că ai mei răcesc foarte des și au diverse alergii de toamnă și primăvară. Ceea ce înseamnă că adeseori tusea devine spastică, iritativă. Și atunci apelez la acest sirop forte cu efect puternic antitusiv și antiinflamator.

Tips pentru un stil de viață sănătos

Pe lângă toate aceste soluții miraculoase de la Fares, avem grijă și de imunitatea organismului printr-o alimentație sănătoasă, cu fructe și legume.

Deshidratarea este de asemenea foarte importantă, de aceea folosim ceaiul Plantusin între mese. Iar în fiecare dimineață la micul dejun consumăm împreună fresh de portocale, cu miere de albine și propolis pentru un strop de sănătate și energie.

Mierea de albine este nelipsită din casă, fiind cunoscută deja ca cel mai eficient antibiotic natural. Dar și ca cel mai puternic imunostimulent. Astfel avem grijă de noi și ținem virușii cât mai departe.

Tu cum ai grijă de tine?

Articol scris pentru SuperBlog 2021

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Upss..cosul tau e golHai in magazin