Sari la conținut

5 soluții care te vor ajuta să învingi tristețea

Echilibrul interior este o forță extraordinară, dar destul de fragedă. E nevoie de multă practică, autosugestie și exerciții pentru a-ți păstra echilibrul interior intact indiferent de ce se întâmplă în jurul tău. Însă nicidecum imposibil!

Iată câteva soluții pentru a te binedispune în momentele de tristețe sau suferință. Experimentează 5 emoții pozitive care te vor ajuta să percepi realitatea înconjurătoare într-un mod constructiv.

Compasiune

Dacă cineva se poartă urât cu tine, în loc să te enervezi, încearcă să simți compasiune pentru ceea ce se întâmplă în lumea interioară a celuilalt. Alege ca în loc să te simți rănit, să transmiți în schimb iubire și înțelegere. În momentul în care te vei desprinde de Eul tău, viața ta va prinde mai multă culoare.

Empatie

De asemenea, de fiecare dată când te simți nedreptățit sau ofensat, pune-ți următoarea întrebare vis-a-vis de cel care ți-a provocat o suferință: ”Ce te face să suferi atât de tare încât să simți că trebuie să mă rănești pe mine pentru a te vindeca pe tine?”.

Învață să interpretezi jignirile din jur ca o consecință a durerii celuilalt, ci nicidecum ca o ofensă personală. Nu e întotdeauna vorba despre tine. Uneori, e un întreg lanț vicios care se ascunde în spatele unui comportament neplăcut.

Fiecare individ își duce propriile bătălii.

Recunoștință

Dacă te simți nefericit dintr-un motiv sau altul, gândește-te la cinci lucruri pentru care ești recunoscător. Și scrie-le într-un jurnal, sau pe o foaie. Astfel conștientizezi mai ușor, cu toată ființa ta, că ai mult mai multe motive să fii fericit decât trist. Exprimarea recunoștinței în momente de cumpănă sufletească te va binedispune și te va elibera de multiple răni.

Bunătate

Conform specialiștilor în psihiatrie și neurologie, faptele bune stimulează eliberarea hormonilor de fericire. Cu siguranță ai experimentat o stare de bine atunci când ai făcut o faptă bună. Secretul e să faci o faptă bună chiar și atunci când ești supărat.

Poate părea mai greu decât de obicei, dar să ajuți pe cineva când tu nu ești bine este miraculos pentru amândoi. Binele celuilalt va deveni binele tău.

Într-o lume în care poți fi orice, alege să fii bun! 

Umor

Indiferent cât ești de trist, caută umorul din orice situație. Să râzi în clipe de tragic este o mare înțelepciune. Ce-ar fi viața fără un gram de umor? Găsește ceva amuzant în situațiile cele mai îngrozitoare și râzi cât se poate de des. Zâmbetul și râsul sunt tratamente naturale împotriva oricăror boli, fie ele fizice sau emoționale. Distrează-te, iar suferința ta va pierde din gravitate.

A ști să râzi în clipele tragice înseamnă a stăpâni tragicul“.

Marin Preda

Așadar, experimentează toate aceste emoții pozitive ori de câte ori te simți copleșit/ă de o stare neplăcută de tristețe și vei redobândi o stare de bine. Analizează-ți trăirile cu atenție și alege să fii bine indiferent de situație.

Tu ce soluții ai găsit pentru a învinge tristețea?

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Upss..cosul tau e golHai in magazin