Sari la conținut

Nimic nu moare. Totul se transformă

Totul în această viață este conectat și nimic nu există într-un mod independent. Faptele, gândurile, emoțiile, reacțiile sunt interconectate și conlucrează. Fără început și sfârșit, dincolo de timp și spațiu. Nimic nu moare, totul se transformă este fundația Vieții.

Iar parabola Fulgului de Nea, apărută pentru prima dată în cartea lui Neale Walsch, Singurul lucru care contează, explică acest ciclu al vieții într-un mod cât mai evident.

Erau odată doi fulgi de nea pe nume Sara și Sam. Sara și Sam aveau o viață frumoasă, dar se temeau de moarte, de acel moment în care se vor topi în neființă.

Într-o bună zi, Îngerul Zăpezii le explică de ce fulgii de nea sunt de fapt veșnici. Fulgii sunt unici, chiar dacă par identici, fiecare având propria sa individualitate. Iar fulgii care cad și astăzi sunt primii fulgi de nea din istorie. Ei de fapt nu mor, ci doar se transformă.

Când ajung pe pământ, ei se unesc unul cu altul și formează zăpada. Oamenii nu mai admiră fiecare fulg de nea în parte, pentru că nu se văd separat, ci ca un întreg. Odată ce apare soarele, zăpada se topește și se transformă în apă. Practic, fulgii de nea nu dispar, ci doar își schimbă forma.

Apoi, apa se evaporă, transformându-se în vapori invizibili care se unesc sub formă de nori. Pe măsură ce se adună tot mai mulți vapori, norii se îngreunează din cauza umidității. Apoi vaporii se transformă în ploaie udând pământul. Dacă temperatura e destul de rece, ploaia se transformă din nou în fulgi de nea.

Prin urmare, nimic nu moare. Totul se transformă.

Această parabolă exprimă în mod sublim ciclul vieții și totodată conceptul de viață veșnică.

Să nu vă fie frică de sfârșit, pentru că orice sfârșit e un nou început. Să nu vă fie frică de schimbare, căci schimbarea trezește conștiința adormită. Să nu vă fie frică de suferință, căci suferința provoacă la evoluție spirituală. Să nu vă fie frică de pierdere, căci orice pierdere face loc unor avuții superioare. Să nu vă fie frică de rătăcire, pentru că orice rătăcire e un pas mai aproape de sinele autentic. Să nu vă fie frică de iubire, căci iubirea e calea spre paradis.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Upss..cosul tau e golHai in magazin