Sari la conținut

Care sunt nevoile lui? Dar ale ei?

Bărbatul este foarte diferit de femeie. Prin urmare, nevoile lui diferă de nevoile ei. Fiecare partener are nevoie de mai mult timp pentru a descoperi care sunt nevoile celuilalt și în special cele care predomină. La început suntem atrași exact de persoana care ne oferă ceea ce avem nevoie. Este un proces instinctiv, nu identificăm imediat nevoia. Ci alegem inconștient.

Dar care sunt nevoile emoționale ale partenerului, cum să le descoperim și să le împlinim vom afla mai departe. Toate aceste informații sunt redate cu explicații și soluții practice în cartea Nevoile ei, nevoile lui. Secretele unei relații de cuplu durabile de Willard F. Harley, Jr.

O căsnicie este o legătură complexă, în care împlinirea nevoilor partenerului este esențială pentru durabilitatea ei. Mai mult decât atât, este o relație de schimb, condiționată de înțelegerea și acceptarea reciprocă. Dacă unul dintre parteneri refuză să accepte emoțiile de bază ale partenerului sau le ignoră, atunci căsnicia poate fi dificil de menținut.

Willard Harley vorbește în cartea mai sus menționată de zece nevoi emoționale. Iată cum le-a împărțit:

Care sunt nevoile ei emoționale?

Printre nevoile emoționale ale femeii regăsim:

 • Sinceritate și deschidere (complimente, declarații, împărtășirea planurilor și obiectivelor de viitor, informarea programului de muncă, etc.)
 • Conversații intime (exprimarea nevoilor și a emoțiilor, înțelegere, suport moral, încurajare, ascultare activă, etc.)
 • Angajament familial (implicarea soțului în educația copiilor, preluare sarcini domestice, etc.)
 • Suport financiar (siguranță, cadouri, plata facturilor și a nevoilor cotidiene, etc.)
 • Afecțiune (îmbrățișări, tandrețe, atenție, grijă).

De exemplu, o femeie care are mai mulți pretendenți va alege pe cel care o completează la momentul respectiv. Poate are nevoie să fie complimentată, apreciată, acceptată și atunci va alege bărbatul care știe să-i facă complimente. Poate are nevoie de pasiune și afecțiune și atunci va alege bărbatul care o atrage sexual. Poate are nevoie de cineva care o ascultă și știe să se exprime deschis, iar atunci va alege pe cel mai comunicativ bărbat din preajma ei.

Însă ulterior, odată ales, această nevoie nu mai este împlinită corespunzător sau poate nu mai este o nevoie predominantă. Poate preferă mult mai mult un sprijin financiar odată ce locuiesc împreună. Sau poate vrea mai mult angajament familial din partea lui odată cu venirea copiilor.

Care sunt nevoile lui emoționale?

Nevoile emoționale ale bărbatului sunt:

 • Admirația (aprecieri pentru eforturile depuse, recunoștință, înțelegere, etc.)
 • Un companion plăcut (partener de activitate, pasiuni comune, program în 2, etc.)
 • Confort domestic (casă curată, mâncare caldă, copii educați, liniște în casă, etc.)
 • Atracția fizică (prin îngrijirea corporală, îmbrăcăminte elegantă, grijă față de corp și sănătate, igiena corporală, etc.)
 • Nevoia de împlinire sexuală (contact intim la nevoie, etc.).

Un bărbat cu o nevoie predominantă de atracție fizică, care apreciază o femeie care arată bine, se va simți mai puțin împlinit când femeia începe să se neglijeze. Nu toți evident. Mulți își iubesc soțiile indiferent de greutate. Dar sunt și bărbați care au o nevoie predominantă de atracție fizică, de un look atrăgător al partenerei de viață.

Iar un bărbat care are nevoie de împlinire sexuală, se va simți singur și respins atunci când soția își asumă rolul de mamă total, fără a-i mai acorda atenție. Multe dintre prioritățile partenerilor suferă schimbări într-o căsnicie. Apar copiii, cresc datoriile, se înmulțesc sarcinile domestice. Când să îi mai oferi atenție partenerului dacă timpul îți este rival? Și mai grav, când să mai conștientizezi care sunt nevoile partenerului?

În ședințele de consiliere, întâlnesc adeseori femei nemulțumite de relația conjugală care, atunci când le spun de nevoia bărbaților de a fi apreciați și complimentați, mă întreabă absolut dezaprobator: „Cum, adică trebuie să-i mulțumesc pentru că își face datoria?” Sau „Cum, eu trebuie să-i fac un compliment când el nici măcar nu mă vede?”.

Da, le înțeleg, și nevoile lor sunt multe și neîmplinite. Dar odată ce conștientizăm și identificăm nevoile partenerului, ne va fi mult mai ușor să le exprimăm și pe ale noastre. În plus, vom fi recompensate de două ori mai mult cu tot ceea ce oferim.

În concluzie

Există parteneri care, după mulți ani de conviețuire încep să înțeleagă gusturile și preferințele celuilalt într-un mod firesc și natural. Dar cele mai multe cupluri au mari lipsuri de comunicare și atunci au nevoie de consiliere. Sau măcar de lectură de specialitate.

Dacă vrei să afli care nevoile emoționale ale partenerului tău, urmărește mai departe următoarele articole unde voi detalia fiecare nevoie în parte. Sau programează o ședință de consiliere pentru ghidare și claritate folosind detaliile din secțiunea de Contact a site-ului.

Care este limbajul iubirii tale?

Lasă-mi datele tale de contact și-ți voi trimite testul pe email.

Nu facem spam! Citește [link]politica noastră de confidențialitate[/link] pentru mai multe informații.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
  0
  Cosul tau
  Upss..cosul tau e golHai in magazin