Sari la conținut

5 metode pentru a-ți păstra motivația

Oamenii sunt mereu în căutare de iubire și de sens. Ambele sunt foarte importante pentru starea de bine a fiecăruia dintre noi și culmea e că sunt puternic interconectate.

Cei care au un sens pentru care se trezesc, o motivație să continue trăiesc mult și bine. La propriu! 😊

Dar cum ajungi să îți păstrezi motivația și ce poți face ca să găsești sens în toate?

Iată o listă scurtă de 5 metode pentru a-ți păstra motivația, indiferent de obiectivele tale:

1. Fă-ți planuri pe o perioadă lungă de timp

Ce îți dorești să realizezi în următoarele 6 luni? Dar în următorul an? Peste 3 ani? 5 ani? În ședințele de consiliere mă focusez foarte mult pe Aici și Acum, dar asta nu înseamnă că viitorul este de ignorat. Nu putem efectiv să trăim de pe o zi pe alta. Nu asta înseamnă să conștientizezi prezentul. Ci să te bucuri de parcursul existențial, indiferent unde îți dorești să ajungi. Dar să știi unde.

2. Oprește-te periodic și analizează cum ai evoluat

Ce ai realizat în ultimele 3 luni? Ce persoane ai cunoscut? Ce obiective ai îndeplinit? Ce ai învățat? Și recompensează-te. Sărbătorește-ți rezultatele, fă-le publice, adică spune-le celor dragi. Fii mândru/ă de tine și învață să faci pauze.

Astfel puterea voinței crește și vei găsi și mai multă motivație să continui. Dacă urmărești doar rezultat după rezultat, fără nicio pauză sau recompensă, riști să te trezești inutil, epuizat și fără sens, indiferent câte realizări ai.

Tendința de perfecțiune e în vogă, dar dăunează. Nu există perfecțiune, însă există unicitate și originalitate. Ești unic/ă! Bucură-te de tine și de realizările tale. Și abia apoi o poți lua de la capăt.

Fă-o periodic, poate chiar lunar și notează-ți rezultatele. Vei ști exact unde ești și unde vrei să ajungi. Iar acest lucru te umple de sens și de motivație.

3. Înconjoară-te de oameni care te motivează

Înconjoară-te de oameni care te susțin și te înțeleg, dar mai ales de oameni cu aceleași valori ca tine. Oameni care te inspiră și te entuziasmează. Entuziasmul este contagios și reprezintă adeseori tot secretul unei reușite.

4. Actualizează-ți periodic planul de creștere

Ce urmează mai departe? Ce îți propui în următoarele 6 luni, 1 an, 3 ani, 5 ani? Ai descoperit activități noi care te împlinesc? Le poți introduce în programul tău? Vrei să renunți la unele din cele vechi? Ce pasiuni vrei să învii și ce pasiuni nu-ți mai sunt de folos?

Nu e necesar să fii loial unei rutine, fii spontan/ă. Dă-ți voie să experimentezi și să renunți la ce nu-ți aduce valoare. Viața nu este un calculator, ci un amalgam de trăiri și experiențe. Da, un obiectiv clar e foarte util pentru o viață de succes, dar căile existențiale sunt surprinzătoare. Nu uita să trăiești în timp ce-ți faci planuri.

5. Vizualizează-te într-o lumină cât mai pozitivă în viitor

Ce vei face după ce-ți îndeplinești scopul? Cum te simți? Unde ești? Privește-te exact așa cum îți dorești să devii. Creează un scenariu cât mai real posibil, cu tine în rol principal, împlinit și fericit. Toată această imagine te motivează și îți întărește senzația că ceea ce faci, faci bine și ești exact unde trebuie. Ești pe drumul cel bun. Continuă!

Cum să implementezi cele 5 metode?

Iar ca să respecți mai ușor toate cele 5 metode, ia un pix și notează în agendă. Folosește un calendar sau un planner și capătă mai multă claritate în tot ceea ce îți dorești. Nu te baza pe memorie și nici pe instinct. Fă o listă, actualizeaz-o și respect-o. Poate nu-ți va fi ușor încă de la început, dar prin exercițiu te vei obișnui să gândești la scară largă și să-ți urmărești obiectivele pas cu pas. Notează lecții, obstacole și oportunități ivite.

O altă soluție pentru implementarea celor 5 metode este să împărtășești unui prieten ceea ce pui la cale și să-l rogi să te susțină pe parcurs. Sau poți apela la un consilier profesional.

Și, nu în ultimul rând, distribuie mai departe toate aceste metode pentru a inspira și alte persoane să obțină claritate, motivație și sens în tot ceea ce fac. Astfel îți va fi mai ușor să întâlnești oameni cu care să împărtășești aceleași valori, pentru că tu însuți/însăți ai fost o inspirație.

Care este limbajul iubirii tale?

Lasă-mi datele tale de contact și-ți voi trimite testul pe email.

Nu facem spam! Citește [link]politica noastră de confidențialitate[/link] pentru mai multe informații.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Upss..cosul tau e golHai in magazin