Sari la conținut

Cele mai importante 10 arhetipuri umane

Limbajul arhetipurilor este limbajul universal al sufletului omenesc care ne unește pe toți în plan psihic. Arhetipurile sunt înscrise în ADN-ul nostru și le conștientizăm pe măsură ce înaintăm în viață. Iar odată identificate, ne vom găsi echilibrul interior și puterea de care avem nevoie pentru a ne întregi ca ființe.

Arhetipurile erau considerate de către Jung instrumente de orientare ale sufletului care asigură un portal între mintea conștientă și inconștientă.

Toate aceste arhetipuri sunt explicate în cartea Arhetipurile de Caroline Myss apărută la Editura For You în 2018. Pe lângă exemplificarea tuturor caracteristicilor pentru fiecare arhetip, autoarea precizează și modalități de accesare a puterii fiecărui arhetip pentru a-l manifesta în viața ta într-un mod cât mai constructiv. Întrebarea care stă la baza acestei cărți este “cine ești tu?”.

Te visezi Erou?
Ești în căutarea unui sens profund al vieții – Căutător Mistic?
Joci rolul unei Persoane care poartă de grijă mereu?
Esti un Intelectual?
Poate un Artist desăvârșit?
Te-ai născut să fii un Vizionar?

Indiferent că ești un simplu cititor, psiholog sau consilier, cele 10 arhetipuri își vor fi de mare folos pentru a te ajuta să te cunoști mai bine și pentru a identifica tiparele comportamentale din jurul tău. Odată cunoscute și conștientizate, le poți folosi ca instrument de eficientizare a relațiilor interumane sau ca resursă principală în consilierea clienților, implicit pacienților.

În plus, cunoașterea celor 10 arhetipuri este esențială în dezvoltarea stimei de sine, a empatiei și a iubirii necondiționate. Îți va fi mai ușor să te accepți așa cum ești și vei deveni mai responsabil în reacțiile și acțiunile tale.

Dar cum recunoaștem arhetipurile? Care sunt caracteristicile fiecărui arhetip și cum le putem folosi pentru o dezvoltare personală eficientă? Fiecare arhetip prezintă umbre, caracteristici, provocări și mituri care te vor ajuta să îi întelegi mai bine pe ceilalți. Să identifici calități, obiceiuri și tipare cu mai multă empatie și eficacitate.

Așadar, tu cine ești?

Dacă vrei să afli mai multe despre fiecare arhetip în parte, intră pe site-ul editurii și comandă cartea. În perioada 15-16 ianuarie Editura For You organizează un concurs în urma căruia poți câștiga un premiu de 100 de lei. În plus, găsești reduceri de până la 70%, printre care cărți începând cu 5 lei. 

Citește, iubește, trăiește!

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Upss..cosul tau e golHai in magazin