Sari la conținut

Picături din sufletul autoarei Aurelia Grosu

În 2021 am avut plăcerea să o descopăr pe autoarea de cărți motivaționale Aurelia Grosu prin cartea Ai valoare în ochii Mei, femeie. Iar anul acesta mi-am început lista de lecturi cu Picături de suflet în contul înțelepciunii tale – o carte care înglobează povești și opinii ale unor oameni căutători de înțelepciune. Oameni care au trecut prin diverse încercări și care și-au depășit angoasele existențiale. Oameni care și-au atins obiectivele cu brio după lungi perioade de întuneric.

Prin prisma meseriei mele de Specialist în consiliere și Trainer în recrutare aud foarte multe povești de viață. Povești care întristează, povești care inspiră. Care, în final, scot la lumină puterea ființei umane și înțelepciunea dezvoltată pe parcurs.

Viețile noastre sunt niște caiete goale. Putem nota zilnic sau periodic diverse momente importante pentru creșterea noastră. Cu fiecare pagină înțelegem mai mult. (Aurelia Grosu)

Nimic din ce trăim nu este întâmplător. Și chiar dacă unele lucruri nu le înțelegem din prima, vom ajunge la un moment dat la mai multă claritate. Oricum ar fi, toate poveștile, indiferent de context, au rolul de a ne face mai buni. De a ne ajuta să ne descoperim la adevărata valoare.

Aurelia Grosu are foarte multe povești de mărturisit. Povești care pot salva vieți pentru cei care știu să asculte. Povești dureroase, dar înălțătoare. Cadru didactic de peste 37 ani, mamă, soție de 2 ori, dar mai ales Om trecut prin albia vieții ne arată prin cărțile sale motivaționale cum să nu trăim. În ce să credem și ce soluții există pentru a ajunge la liman.

Ne oferă picături de suflet în contul înțelepciunii noastre pentru ca noi, cititorii, să creștem spiritual și să acționăm cu tact. Nu oricine poate face asta, pentru că nu oricine renaște ca o pasăre Phoenix așa cum reușește autoarea.

Școala vieții oferă multe cursuri dificile. La unele ne înscriem, pe altele le facem pe neașteptate. Toate ne pot oferi lecții valoroase. (Aurelia Grosu)

Când citești un roman cu o poveste tragică, te prinde, te acaparează, te întristează. Dar odată romanul terminat, tu mergi mai departe, trăindu-ți viața liniștit. Pentru că în subconștientul tău știi că e doar ficțiune. Dar ce te faci când devine o poveste reală? Ai mai închide cartea cu indiferență dacă ai ști că tot ce ai citit este adevărat?

Ei bine, cam asta-i diferența între poveștile de ficțiune și poveștile Aureliei Grosu. În Picături de suflet în contul înțelepciunii tale oamenii suferă, cad, se ridică, rătăcesc, învie, se înalță, se împlinesc. Într-atât încât tu, cititorule, să înveți și să iei aminte.

De aceea recomand cărțile autoarei. Pentru că inspiră, oferă soluții, încurajează și îndeamnă la (auto)cunoaștere. Pentru ca atunci când viața nu-ți va mai surâde, tu să-i zâmbești totuși cu dragoste și putere. Vei găsi lecții despre fericire, despre recunoștință, despre atingerea obiectivelor, despre credință, despre meditație și multe alte subiecte în contul înțelepciunii tale.

Experiența nu e ceea ce ți se întâmplă ție, cât ceea ce faci cu ce ți se întâmplă. (Aurelia Grosu)

Picături de suflet în contul înțelepciunii tale este o carte pe care o trăiești în timp ce o citești. Pentru că întâlnești oameni minunați care au depășit adevărate traume și au găsit în final un sens existențial onorabil. Este o întâlnire cu tine la un alt nivel, într-atât încât ajungi să-ți descoperi propriile blocaje prin prisma trăirilor celorlați, să-ți identifici valorile prin greșelile celorlalți și să îți găsești puterea prin reușitele celorlalți.

Este o carte pentru tine, căutătorule de sens! Citește, iubește, trăiește!

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Upss..cosul tau e golHai in magazin