Sari la conținut

Conversații cu Dumnezeu pentru părinți – exerciții și întrebări care invită la introspecție, la conștientizare și la meditație

Conversații cu Dumnezeu pentru părinți este o carte de 400 de pagini apărute la Editura For You. Autorul cărții este Neale Donald Walsch, același care a scris seria de cărți Conversații cu Dumnezeu vândute în peste 10 milioane de exemplare și traduse în 37 de limbi.

Dacă vreți să aflați ce l-a inspirat pe autor și care este povestea sa, puteți afla mai multe în acest articol.

Conversații cu Dumnezeu pentru părinți cuprinde 25 de mesaje esențiale omenirii, explicate pe înțelesul tuturor, în special a copiilor. Această carte mi-a ținut companie peste tot în ultimele două săptămâni, dar nu pentru că se citește greu, ci pentru că se trăiește în fiecare zi. Cuprinde exerciții și întrebări care invită la introspecție, la conștientizare și la meditație.

Nu este o carte despre religie, ci una despre cunoaștere și dezvoltare

În ciuda titlului previzibil, nu este o carte despre religie, ci una despre cunoaștere și dezvoltare. Reflectă informații predate și cunoscute dintotdeauna de către mari lideri spirituali, specialiști în dezvoltare personală, filosofi antici și oameni de știință. Este un ghid de evoluție și de devenire a ființei umane printr-o analiză profundă a relației dintre creator și creație. Căci nu ne putem înalța fără o cunoaștere detaliată a propriei origini și a scopului nostru mundan.

Iar ceea ce Neale Donald Walsch face diferit este faptul că vorbește din inimă – care nu este altceva decât o sursă divină. Ba mai mult, Însuși glasul Lui Dumnezeu. Autorul transcrie mesaje primite direct de la Sursa creației pentru a trezi omenirea la viață. Și nu pentru că este el mai special, ci pentru că, trecut printr-o experiență de viață dramatică, a învățat să asculte. Cu toții suntem speciali, pentru că suntem ai Lui și Dumnezeu ne vorbește tuturor, dar noi suntem prea înrădăcinați în terestru încât să ascultăm.

Lecții care vă vor îndruma spre atingerea scopului suprem

Întrebarea de la care pornesc conversațiile cu Dumnezeu nu este ”Cui Îi vorbește Dumnezeu?”, ci mai degrabă ”Cine ascultă?”. Așadar, veți găsi în această carte învățăminte care vă vor ajuta să descifrați multe din experiențele trăite și comportamentul uman al celor din jur. Dar mai ales lecții care vă vor îndruma spre atingerea scopului suprem, mai întâi prin identificarea acestuia și apoi prin experimentarea vieții în conformitate cu acesta.

Mai mult decât atât, Conversații cu Dumnezeu pentru părinți apărută la Editura For You vă va inspira să vă educați copiii cu credință și iubire, ci nu cu frică. Să le inoculați principiile divine cu blândețe, înțelepciune și mirare pentru ca ei să se simtă perfecți, suficienți și în siguranță. Să creați o relație liberă și sinceră cu copiii dumneavoastră într-atât încât autonomia părintească să fie percepută ca grijă, și nu ca metodă de subminare. În care curiozitatea să fie încurajată prin răspunsuri și întrebări intrigante pentru ca în final copilul să fie capabil de alegeri constructive indiferent de influența exterioară.

Exerciții revelatoare care vor stârni cele mai semnificative răspunsuri

Veți găsi jocuri captivante creatoare de amintiri comune inefabile care vor stimula intuiția și potențialul fiecăruia, atât a părintelui cât și a copilului. Dar și exerciții revelatoare care vor stârni cele mai semnificative răspunsuri. Veți fi uimiți de câte cunoștințe veți asimila pe parcurs și de câte informații și curiozități zac în copilul dumneavostră. Nu cred că există mod mai eficient pentru a le explica celor mici existența unei puteri superioare care ne iubește necondiționat. Și a unei lumi perfecte construită doar în folosul nostru.

Odată lămurită relația dintre Creator și Creație, care nu este nicidecum de dominare, din nevoie, sau condiționată, fiecare dintre noi va fi liber să trăiască în iubire, cu grijă față de semeni și cu responsabilitate față de propria viață. Într-atât încât să înțelegem că venirea noastră pe pământ este o experiență a bucuriei, dar și a suferinței pentru a ne descoperi în totalitate. Pentru ca în final să aibă loc întregirea noastră.

Un ajutor de nădejde în educația copilului

Dacă copilul dumneavoastră e deja foarte curios și pune multe întrebări, cartea aceasta e un ajutor de nădejde pentru a-i explica pe înțelesul lui tot ceea ce simte și vede.

Copiii sunt extrem de precoce și încep să folosească expresii puternice de la o vârstă foarte fragedă. Poate ați întâlnit deja expresii și întrebări de forma aceasta: Nu e corect. Cine sunt eu? De ce sunt aici? Ce înseamnă să fii fericit? Cine este Dumnezeu? Cum știi că ești iubit? De unde vine frica?

Poate de multe ori ați dorit să îi vorbiți copilului despre rolul nostru pe pământ, despre sensul vieții, despre lumea nemărginită sau despre bine și rău. Dar nu ați știut cu ce să începeți sau dacă e momentul potrivit. Nu amânați momentul, pentru că dacă nu o faceți dumneavoastră, modelele lor cele mai apropiate, o vor face alții. Și poate nu vor auzi tocmai informații folositoare.

Nu vă faceți griji că nu veți fi înțeleși, înarmați-vă cu iubire și începeți cu puțin câte puțin. Citiți cartea lui Neale Donald Walsch și veți primi îndrumare pentru numeroase subiecte. Autorul vă oferă răspunsuri utile atât pentru copii, cât și pentru propriile angoase.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Upss..cosul tau e golHai in magazin