Sari la conținut

De ce Coach Relațional?

E o întrebare pe care o întâlnesc destul de des, și parcă cu fiecare întrebare descopăr și mai multe avantaje.

Pentru că îmi place să lucrez cu oamenii, să le ascult poveștile și intuiesc adeseori rănile din spatele amărăciunii și neîmplinirii sufletești.

Iar de când lucrez cu oamenii 1:1, am descoperit că indiferent de problemele care macină în prezent, adevărata problemă este aceeași: stima de sine scăzută. Care se dezvoltă în urma unei copilării triste, a unor părinți critici, a unor pierderi emoționale, a unor relații eșuate și a multor alte experiențe care rod fericirea din prezent.

Iar cauzele nefericirii cele mai des întâlnite sunt relațiile eșuate (sau lipsa relațiilor) și emoțiile negative. Suntem oameni simpli, cu un background întunecat, plin de sărăcie, foamete și războaie, dar cu o nevoie uriașă de afirmare, de iubire și de validare.

Fericirea noastră depinde adeseori de oamenii din jurul nostru, deci de relațiile interumane și de tiparele noastre mentale care sunt strâns corelate cu emoțiile.

Emoțiile se formează în urma unor experiențe, trăite sau preluate, pe care le înmagazinăm adânc în subconștient. La un moment dat, prin diverse asocieri, aceste momente devin triggeri și declanșează acea emoție negativă care ne afectează în tot ceea ce facem. Urmând apoi să ne îndepărtăm de noi, să ne înstrăinăm și în final să pierdem sensul. Apar astfel depresiile, burnout-ul, anxietatea și alte boli somatice.

Așa am descoperit că viața e un cumul de relații și emoții.

Și orice altceva e doar o subcategorie. Prin urmare, am decis ca nișa mea să fie despre relații și emoții. Ulterior, poveștile au început a se repeta.

Multe dintre femeile căsătorite se plâng că nu se simt iubite. Că au relații dezechilibrate, în care respectul lipsește și nu înțeleg cu ce au greșit sau de ce li se întâmplă asta. Dar nu asta e întrebarea – de ce, ci de fapt ce am de învățat din asta. Prin întrebările potrivite, ajungem la stima de sine. Ele nu greșesc cu nimic, doar că pentru a se simți iubite mai întâi e necesar să se cunoască, să se întoarcă la sine.

Cum să te aștepți ca altcineva să te iubească, când nici tu nu o faci?

O mare parte din femeile mame se critică constant și acuză relații defectuoase cu cei mici. Că sunt furioși, că nu ascultă, că prezintă diverse obiceiuri nocive. Și merg la terapie cu ei fără motive concludente. Rup și mai mult din timpul lor, adunând frustrări, oboseală, vină și energie negativă.

Dar ele cum se simt? Focusul lor e adeseori în direcția nepotrivită. Copiii lor sunt bine, doar că sunt extrem de intuitivi și atașati emoțional de mame și le simt stările constant. Dacă vrei ca al tău copil să fie bine, fii tu ca mamă mai întâi bine. Vindecă-ți rănile, cunoaște-ți emoțiile, comunică-le și transmite doar programe constructive. Altfel, nu ai ce oferi mai bun, în ciuda tuturor eforturilor tale. Vei da mai departe exact ce-ai primit.

Cele mai multe femei divorțate se simt singure și dornice de relații noi. Se întreabă când va apărea și bărbatul potrivit. De ce ele nu pot menține o relație? Ei bine, tot prin întrebări ajungem la concluzia că aceste femei duc o luptă destul de aprigă între ceea ce-și doresc și ceea ce gândesc. Vor o relație echilibrată cu un bărbat potrivit, dar ele gândesc în continuare că bărbații sunt nocivi. Deci nu au iertat și nu au ieșit din bula de victimizare.

Prin urmare, nu poți obține ceea ce îți dorești până nu elimini convingerile negative căpătate pe parcurs și nu depășești decepțiile trăite. Altfel riști să atragi din nou un bărbat nepotrivit tocmai pentru a învăța o lecție necesară evoluției tale. Te poți învârti în cerc o mare parte din viață sau chiar mai multe vieți dacă nu pui stop tiparelor nocive. Viața îți oferă ceea ce ai nevoie.

Tot ceea ce trăiești îți este necesar, chiar dacă doare.

Iar toate aceste cazuri de neîmplinire, regret și nefericire, ne duc la cea mai stabilă relație – relația cu sine. Relație care formează și atrage toate relațiile viitoare. Oamenii vin și pleacă. Dar tu nu ai voie să te părăsești. Nu ai cum. Ești mereu acolo. Și dacă tot ești, ține-te de mână și alege-te oricând.

Vrei o relație împlinită? Cunoaște-te mai bine, analizează-ți convingerile și vei atrage persoana potrivită.

Vrei împlinire profesională? Întoarce-te la tine și observă cât din ceea ce faci îți place și caută-ți misiunea.

Vrei o familie autentică? Vindecă-ți rănile trecutului, acceptă (adică cunoaște și tratează) fără să porți ranchiună și schimbă-ți obiceiurile preluate.

Programează o ședință de consiliere și descoperă cine ești cu adevărat dincolo de experiențele trăite și învață să construiești relații echilibrate.

Intră pe site sau lasă-mi un mesaj pe whatsapp la 0743 42 00 55.

Începând cu luna martie, tarifele de consiliere sunt următoarele:

Care este limbajul iubirii tale?

Lasă-mi datele tale de contact și-ți voi trimite testul pe email.

Nu facem spam! Citește [link]politica noastră de confidențialitate[/link] pentru mai multe informații.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Upss..cosul tau e golHai in magazin