Sari la conținut

Particule de univers – două vieți care se completează una pe alta

Particule de univers de Luiza Rădulescu a apărut la Editura Creator în 2022 și este a doua carte a autoarei. Luiza Rădulescu a debutat cu Rătăcind în trecut – un roman de dragoste introspectiv.

Însă Particule de univers este o poveste spusă de amândoi. Două particule de univers care se găsec în cele mai neprevăzute clipe.

Daria, personajul feminin este o femeie plină de trăiri interioare, dar neînțeleasă de cei din jur. Captivă într-o relație monotonă, Daria nu reușește să iasă în evidență în niciun context. Până apare el… personajul masculin misterior, cu propriul trecut și secrete.

„Sunt clipe în viața noastră când timpul se oprește în loc, făcându-ne corpul să înghețe, la propiu, într-o manieră aparent ireversibilă.”

Poestea Dariei se întrepătrunde cu poestea lui, iar autoarea reușește cu măiestrie să conecteze lumea lui interioară cu a ei. Oferă astfel cititorului două perspective diferite, dar cu asemănări sclipitoare care stârnesc interesul și curiozitatea lecturii.

Scriitura este una facilă. Povestea curge cursiv, captând astfel cititorul și minimalizând noțiunea timpului. Am citit jumătate de carte în două zile, iar când m-am apucat de a doua parte nu am mai lăsat-o din mână până la final.

Particule de univers e o poveste de dragoste plină de provocări și incertitudini. Dar mai ales de răni, traume și secrete care îi determină pe îndrăgostiți să se caute pe sine până la vindecare și iertare.

„Ce-ai face dacă te-ai trezi într-o zi în fața unei decizii imposibile? (…) Dacă alegerea fericirii te-ar duce incredibil de aproape de moarte și un singur pas greșit ar putea să-ți curme viața?”

E o poveste de dragoste care se naște în întuneric. Doi oameni abandonați și respinși de lume, se descoperă în cele mai provocatoare momente din viața lor și sunt încurajați de iubire să trăiască pentru prima dată.

Vor reuși ei să ierte? Să învie? Vor reuși să se accepte? Vor reuși să o ia de la capăt?

Citind această carte am retrăit momentele de dragoste de la început care treptat se uită. Am simțit pasiunea dintre doi oameni care nu au cunoscut niciodată iubirea adevărată.

Am remarcat rana de respingere născută în copilărie și consecințele devastatoare în viața de adult. Cât de dăunătoare este stima de sine scăzută. Cât de mult ne distrugem când ne subestimăm. Dar mai ales cât de importante sunt cunoașterea de sine și autoprețuirea și câte putem pierde atunci când ne rătăcim de noi.

Cum atragem încă o dată și încă o dată aceeași poveste până reușim să învățăm poate cele mai valoroase lecții – încrederea în sine și iertarea.

„(…) în momentul în care ne găsim jumătatea androgină (…) tot ce părea a fi haos se aliniază într-o claritate perfectă. ”

Autoarea povestește deschis și liber emoțiile din două suflete moarte pe dinăuntru, automatizate și blocate într-o lume fără sens. Și le oferă apoi cu dibăcie și realism o misiune…

Particule de univers este mai mult decât o poveste de dragoste. Este povestea a două vieți care se completează una pe alta. A două vieți ascunse în umbra durerii, a crimei și a morții. Citind cartea te vei confrunta cu momente de suspans și acțiune, cu dorința de supraviețuire, cu trăirile unor oameni singuratici, cu pericolul de a muri, dar și cu pasiunea dintre doi oameni care abia încep să trăiască.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Upss..cosul tau e golHai in magazin