Sari la conținut

Noi toți suntem una. Un adevăr care te va ajuta să vezi lumea altfel

Noi toți suntem una este unul dintre principiile pe care Neale Donald Walsch le explică și le predă în seria de cărți Conversații cu Dumnezeu apărute la Editura For You. Practic este una dintre cele mai importante învățături divine care stau la baza facerii Lumii, dar mai ales la baza dezvoltării umanității.

Dacă am înțelege încă de la început că noi toți suntem una cu Dumnezeu, nu ar mai exista nicio emoție negativă care să spulbere suflete și nații.

Dar ce înseamnă mai exact Noi toți suntem Una?

Noi oamenii suntem creațiile lui Dumnezeu, prin urmare suntem cu toții la fel de perfecți și egali. Nu există competiție între noi și nici diferențe, căci Dumnezeu ne iubește pe toți la fel și ne-a creat cu aceeași iubire.

Noi toți suntem Una înseamnă ca suntem ființe perfecte, în care sălășluiește sămânța divină. Avem aceleași reurse pentru a fi ceea ce suntem cu adevărat, pentru a deveni, pentru a ne întoarce Acasă. Doar căile sunt diferite, în funcție de alegerile noastre.Căci ceea ce trăim este stabilit prin ceea ce alegem. Avem cu toții un potențial extraordinar pentru a ne autodepăși, resurse nelimitate pentru a urma calea cea dreaptă și libertatea de a ne crea propria realitate.

Fiecare dintre noi are puterea de a schimba lumea

Totodată, fiecare dintre noi are puterea de a schimba lumea prin atitudinea și faptele noastre. Așa cum Legea Atracției sau Legea Cauză-Efect explică funcționalitatea lumii la nivel energetic, Noi toți suntem una explică funcționalitatea lumii la nivel spiritual.

Printr-o atitudine potrivită, putem schimba lumea în mai bine, căci suntem toți la fel. Funcționăm pe principiul tripartit – suflet, corp și spirit. Practic facem parte din Energia Universului, la fel ca picătura de apă din Ocean. Suntem părți ale întregului, prin urmare facem parte din întreg. Dar nu suntem întregul, căci întregul este Dumnezeu însuși. Așa cum nici picatura de apă nu este oceanul, ci doar o parte din el.

Comportamentul nostru poate afecta o lume întreagă prin emoțiile pe care le transmitem

Dar fiind parte din întreg, avem puterea de a influența întregul. Ceea ce înseamnă că putem cauza o schimbare în Univers prin energia pe care o transmitem. La fel ca fluturele care atunci când bate din aripi creează curenți de aer care se propagă pe distanțe nelimitate. Așa și comportamentul nostru poate afecta o lume întreagă prin emoțiile pe care le transmitem. Prin tot ceea ce simțim și facem creăm unde în univers care se pot deplasa la infinit.

De exemplu, dacă un copil se comportă amabil cu un coleg la școală, acel coleg se poate duce acasă bucuros, ascultându-și mama cu iubire. Mama devine fericită și se comportă afectuos cu soțul său. Soțul merge la serviciu calm și are un comportament corect față de un angajat. Angajatul are o zi de muncă fructuoasă și se comportă frumos cu vânzătorul de bilete, etc. Astfel, printr-o simplă atitudine amabilă, deci pozitivă, a unei singure persoane, o lume întreagă a devenit mai bună.

Tot ceea ce facem are consecințe pe distanțe nelimitate și într-un timp nedeterminat

Căci noi toți suntem una, și tot ceea ce facem are consecințe pe distanțe nelimitate și într-un timp nedeterminat. Sigur, la capătul firului se va afla întotdeauna un alt om cu capacitatea de decizie, care va răsturna situația în sens opus, până se va ajunge din nou la diviziune.

Dar în final, se ajunge mereu la tine și la credința ta în bine. Ai putea să schimbi situația în folosul întregii omeniri sau ai putea transmite răul mai departe. Însă de fiecare dată când vei fi ispitit de o situație neplăcută sau de un comportament dăunător gândește-te că dacă ai putea să-i privești pe ceilalți așa cum îi vede Dumnezeu nu ai mai fi în stare să îi judeci niciodată.

În plus, ceilalți nu sunt altceva decât reflecția ta. Chiar dacă nu îți amintești niciun moment în care să fi acționat la fel, este foarte probabil să o fi făcut deja sau să ai tendința de a o face. Căci noi toți suntem una, din iubire, cu iubire!

Află ce anume l-a inspirat pe Neale Walsch să scrie seria de cărți ”Conversații cu Dumnezeu” și care este povestea autorului aici.

Citește și Cele 13 mesaje esențiale care vă vor schimba viața.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Upss..cosul tau e golHai in magazin