Sari la conținut

Regulile de aur ale longevității – cum să te bucuri de viață indiferent de vârstă

Regulile de aur ale longevității de Dr. Ann Louise Gittleman, apărută la Editura For You, este o carte despre sănătate și echilibru și prezintă un plan de longevitate radicală pentru reducerea efectelor îmbătrânirii. Este o carte care te ajută să te bucuri de viață indiferent de vârstă.

Încă de când profesez în rol de Coach Emoțional, am mers pe premisa că vârsta e doar o cifră, fără să am studii de nutriție sau de medicină. Iar cartea aceasta a căzut exact la țanc, pentru că vine în completarea acestei premise cu dovezi clare și demonstrate științific.

Longevitatea nu e doar o iluzie, ci o realitate pe care oricine dintre noi o poate trăi. Există reguli de trai privitoare la alimentație, atitudine și mentalitate care pot asigura o viață lungă și prosperă. Poți foarte bine să te simți ca la 30 de ani și la 50 și poți să funcționezi pe deplin chiar și la 80 de ani.

Nu regret că îmbătrânesc. E un privilegiu pe care mulți nu-l au.

Dr. Ann Louise Gittleman, doctorandă în Nutriție Holistică, oferă sfaturi în privința longevității și unele din ele mi-au captat atenția în mod special. Dacă dorești să afli mai multe despre acest subiect, te invit să citești cartea Regulile de aur ale longevității pentru a-ți cunoaște corpul mai bine și pentru a lua aminte la cele mai importante reguli de sănătate. Indiferent că ai 50 de ani, sau doar 30, cartea aceasta prezintă reguli de aur care te vor ajuta să rămâi la vârsta ideală.

Iată cele 7 reguli pentru longevitate radicală:

Imunitatea este totul

Imunitatea este afectată de factorii stilului de viață precum alimentația și somnul, dar și de stres, de traumele neașteptate și de schimbările de peste zi. Prin urmare, este important să te gândești la viața ta într-o manieră holistică – trup, suflet, minte și mediu. Căci toate sunt interconectate și se influențează unele pe altele.

Vitamina D este una dintre cele mai responsabile vitamine din corp pentru imunitate, iar cea mai bună soluție este lumina soarelui. Tips: petrece zilnic cel puțin 15-20 de minute la soare (direct în bătaia acestuia) în perioada prânzului.

Somnul de calitate stimulează producerea celulelor stem esențiale pentru orice reparație, de la sistemul imunitar până la oase și creier.

Redu suprasarcina toxică

Conform Agenției pentru Protecția Mediului, poluarea aerului din interior e unul dintre riscurile principale pentru sănătate. Iar statisticile arată că fiecare dintre noi stochează în corp circa 700 de substanțe poluante.

Oprește formarea produșilor de glicație

Produșii avansați de glicație sau glicotoxinele (oxidanții) distrug celulele, țesuturile și chiar și ADN-ul. Atunci când corpul este copleșit de oxidanți se inflamează cronic și pot apărea leziuni și disfuncții în organism. Tot ei sunt vinovați de rigiditatea articulațiilor și a mușchilor. Practic, sunt responsabili de apariția bolilor cronice precum Alzheimer, boala cardiacă, insuficiență renală și ciroză.

Eliberează-ți fasciile pentru o mobilitate desăvârșită

Fasciile sunt țesuturi conjunctive bogate în colagen și conferă structură mușchilor. Protejează fiecare parte din corp, fiind țesute ca o pânză în jurul celor șase sute de mușchi.

Corpul ține minte orice traumă fizică sau emoțională chiar și după ce ai uitat-o la nivel conștient. Orice intervenție chirurgicală, accident, etc., forțează corpul să lucreze pentru vindecare, ceea ce produce cicatrici interioare numite adeziuni constituite din fire mici de colagen. Pe parcursul vieții, acestea pot provoca dureri cronice care nu sunt depistate prin analize, pentru că fibrele de colagen nu pot fi evidențiate printr-un diagnostic.

Colagenul este cea mai abundentă proteină din corp și ține laolaltă mușchii, oasele, articulațiile. Începând cu vârsta de 21 de ani, producția de colagen scade cu 1% pe an, cauzând slăbirea cartilajelor.

Activează reîntinerirea celulară

Grăsimile din alimentația sănătoasă fac membranele mai fluide și mai eficiente, mai ales acizii grași Omega-6. Acești acizi sunt esențiali pentru sănătatea celulară, păstrând structura membranei celulei. Totodată, sunt unele dintre cele mai importante grăsimi pentru activarea arderii grăsimilor din corp.

Controlează-ți nivelul mineralelor din corp

Toxicitatea cuprului modifică creierul și schimbă modul de îmbătrânire. Conform unor studii făcute de specialiști, printre care dr. George Brewer, profesor la Facultatea de Medicină din Michigan, cuprul este una dintre cauzele bolii Alzheimer.

Tips: evită să iei suplimente ce conțin cupru, testează apa potabilă sau instalează un filtru de apă, îndepărtează sursele de cupru precum vase sau tigăi, suplimentează alimentația cu zinc pentru a echilibra funcționarea neuronilor.

Optimizează conexiunea intestin-creier

Unii compuși chimici cerebrali, precum dopamina, serotonina sunt produși de flora intestinală. Așa se explică și fluturii în stomac din perioada îndrăgostirii, ceea ce demonstrează încă o dată legătura dintre intestin și creier. Chiar și stresul moderat poate modifica chimia creierului și echilibrul microbiomului afectând în consecință sistemul imunitar.

Corpul simte emoțiile și fiecare celulă din corp are memorie. Știm deja că stresul cauzează dureri de cap. Emoțiile pasionale și stimulii vizuali duc la excitația sexuală. Prin urmare, este demonstrat că suferința emoțională și durerea fizică au în comun căile neuronale. Ambele activează sistemul nervos simpatic, respectiv reacția „luptă sau fugi”.

Iar când emoțiile rămân suprimate, intri dub dominația sistemului nervos simpatic, crește nivelul de cortizol tulburând astfel echilibrul hormonal. Mai exact, emoțiile suprimate afectează sănătatea fiecărei celule. Timp de peste 300 de ani, comunitatea științifică a considerat creierul ca fiind sediul tuturor emoțiilor noastre și al inteligenței, dar ulterior, studiind emoțiile, a descoperit că până și mișcarea unui mușchi produce o emoție.

Emoțiile suprimate sunt de fapt stocate în celulele corpului și modifică totul, de la producția de energie mitocondrială până la capacitatea celulei de a primi substanțe nutritive. Apar astfel oboseala, dureri cronice și nejustificate, și alte boli neurologice sau canceroase.

Alege să vorbești despre emoțiile neplăcute cu un prieten sau un consilier, scrie-le în jurnal, meditează asupra lor și eliberează-le. Studiile efectuate la Uniersitatea din California arată că sănătatea fizică este direct conectată cu sănătatea emoțională. Izolarea, de exemplu, duce la creșterea riscului de deces și la accelerarea procesului de îmbătrânire.

În concluzie

Iată câte informații esențiale pentru o viață lungă și sănătoasă poți găsi în cartea Regulile de aur ale longevității. Dacă subiectul este unul de interes pentru tine, nu ezita să mergi pe editura site-ului și să o achiziționezi la cel mai decent preț posibil. Intră aici și convinge-te.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Upss..cosul tau e golHai in magazin