Sari la conținut

Scrisoarea și Sfântul Nicolae

Scrisoarea și Sfântul Nicolae de Victoria Ceban e o carte pentru copii apărută la Editura Cartea Ta în 2021, în care sunt redate cu inocență emoții de copil. Este o incursiune magică în lumea copilăriei pe tărâm moldovenesc, în apropiere de Orhei.

Dacă nu cunoști ceva, caută, dacă îți dorești ceva, cere, dar continuă să avansezi.

Personajul principal este un copil curajos și plin de imaginație pe nume Ionuț. Acesta este educat după tradiția lăsată de moși-strămoși care îl transformă într-un copil curajos, muncitor și ascultător. Crescut într-o famlie clasică, Ionuț se bucură de jocurile copilăriei pe meleagurile natale și respectă cu strictețe sărbătorile anului.

Ceea ce este palpitant în poveste este relația sa cu Sfântul Nicolae și scrisorile pe care și le împărtășesc. Răspunsul lui Moș Nicolae îmbracă întreaga poveste într-o lecție de moralitate și de principii. Este probabil aura care acoperă toate sensurile existențiale.

Nu există încercare fără o rezolvare, nu există biruință fără război, nu există rezultate fără muncă.

Deși pare a fi o carte recomandată pentru sărbători, este de fapt potrivită pentru orice zi din an. Te invită să te întorci în copilărie, să descoperi provocările învățământului online și să înțelegi regulile universale ale educației dincolo de graniță, timp sau evenimente politice. Autoarea uimește pe alocuri cu descrieri minuțioase ale peisajului de iarnă și emoționează prin interpretările unui om mic asupra lucrurilor mari.

Toate momentele predominante din iarnă, precum serbarea de Crăciun, prima ninsoare, ultimele zile de școală, învățământul online din perioada pandemiei înainte de vacanță, pericolul îmbolnăvirii și alte provocări sunt redate prin mintea unui copil isteț și curios.

Scrisoarea și Sfântul Nicolae nu este doar o poveste de iarnă, ci o întoarcere în copilărie, în care inocența și imaginația farmecă și cucerește. Dacă vreți să aflați ce-i răspunde lui Ionuț Sfântul Nicolae și ce provocări are pentru el, vă recomand această lectură relaxantă pe care o puteți savura alături de cei mici. Este o ocazie potrivită să le stimulați pasiunea pentru lectură. Dar și să petreceți timp împreună și să vă bucurați de provocările iernii cu spirit de aventură.

O puteți comanda la adresa de mail [email protected].

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Upss..cosul tau e golHai in magazin