Sari la conținut

Top 5 autori de cărți de dezvoltare personală

Am tot făcut un top de cărți de dezvoltare personală în ultimii ani, dar cu fiecare carte citită, acest top se actualizează.

O mare parte din clientele cu care lucrez mă întreabă ce cărți le recomand pentru dezvoltare personală. Și mă bucur tare mult să remarc interesul lor pentru evoluție și cunoaștere. Pentru că dezvoltarea personală începe prin lectură, deci informare și abia apoi prin acțiune (coaching). Însă ca să urmezi acest traseu de transformare e necesar să crezi în teorie, să fii convins că este o metodă eficientă.

Însă am și cliente care încep mai întâi prin coaching, și abia apoi prin lectură. Practic nu cunosc acest domeniu, dar au o nevoie acută de schimbare și merg pe încrederea în serviciile mele și, desigur, pe propria ambiție.

Așadar, iată o listă de autori de cărți educative care să vă inspire să începeți procesul de autocunoaștere și împlinire de sine:

1. Aurelia Grosu

Pentru că îmi place să recomand autori români voi începe cu Aurelia Grosu. Dacă ai impresia că nimeni nu te înțelege și că ești singură în suferința ta, atunci cărțile acestei autoare puternice te vor ajută să remarci că ceea ce trăiești nu e așa de grav sau că pur și simplu nu ești singura care suferă. Oricum ar fi, autoarea te încurajează, prin propriile ei povești emoționante și dure, să te ridici de jos și să începi să trăiești cu adevărat cu puținul pe care-l ai.

2. Andy Szekely

Dacă eșți o fire mai pragmatică și îți place să simți pământul sub picioare, atunci ți-l recomand pe Andy Szekely. Autorul are un talent aparte de a trece direct la subiect și de a te pune la treabă. Așa că ține un pix și o foaie la îndemână. Cărțile lui cuprind exerciții și instrumente profesionale pentru a deveni o variantă mai bună a ta și pentru a-ti atinge obiectivele. Empatia are și ea limitele ei, iar de victimizare nici nu este loc. Analizează și îmbunătățește – cam asta e deviza lui. Nu există timp de pierdut.

3. Lise Bourbeau

Lise Bourbeau m-a fascinat de la prima carte și cred că am citit patru cărți de autoare.

Puterea iertării este memorabilă și te ajută să te înțelegi mai bine și implicit să ierți tot ceea ce nu-ți convine. Pentru că atunci când critici e pentru că ai ceva de acceptat la ține. Iubește-te, iartă, acceptă și vei trăi o viață în totală armonie cu ține și cu cei din jur. Pentru mine e un autor de suflet. Tehnica iertării e una din cele mai puternice tehnice și niciodată nu dă greș. Azi o folosesc în ședințele de coaching și are un rol predominant în procesul de vindecare.

4. Neale Donald Walsch

Neale Donald Walsch este un autor complex de dezvoltare personală cunoscut pentru Conversații cu Dumnezeu. Și-a început carieră de scriitor la 49 de ani, după 2 ani trăiți în gunoaie, după un accident aproape fatal și după ce și-a pierdut toată averea. Cărțile lui au un impact emoțional puternic și te învață despre educația personală, resursele nelimitate pe care le ai și nu le cunoști și nu în ultimul rând despre recunoștință ca o formă de iubire supremă față de creație și Creator. Orice carte ai citi de acest autor va aduce cu siguranță un plus în tot ceea ce trăiești.

5. Stephanie Stahl

Stephanie Stahl m-a cucerit cu Vindecarea copilului interior, dar are și cărți despre relații. Cărțile ei cuprind informații complexe într-un mod simplist. Psiholog la rândul ei și un om în continuă evoluție, scrie din suflet, cu drag de oameni, cu umor și dorința de a motiva. Deși copilul interior e o sintagma folosită acum mult prea superficial și uneori nepotrivit, în cărțile ei am găsit explicatii și înțelesuri originale și exclusive. M-au ajutat nu numai să mă vindec pe mine, dar și să mă dezvolt în profesia mea de Coach.

 În concluzie,

Sper că această listă să îți fie de folos și să te aducă mai aproape de tine.

Ce alți autori ai recomanda? Sau ce autor din listă te-a atras?

Lasă-mi un comentariu și împărtășește-mi părerea ta. 😊

Iar dacă dorești să treci direct la acțiune și să obții mai multă claritate în viața ta prin sporirea stimei de sine și identificarea propriilor nevoi, te invit să programezi o ședința de coaching chiar aici. Prima ședință e gratuită tocmai ca să te convingi că putem lucra împreună în scopul fericirii tale. Iar detalii despre tarife, reduceri și abonamente de evoluție personală găsești aici.

Nu uita de grupul privat de Facebook cu resurse gratuite. Înscrie-te aici și fă parte dintr-o comunitate cu oameni frumoși și dornici de cunoaștere. În plus, vei avea parte de tot felul de surprize și premii. 😉

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Upss..cosul tau e golHai in magazin