Sari la conținut

Top 5 cărți educative pentru copii

Să fii părinte e minunat! Copiii sunt o adevărată binecuvântare. O adevărată sursă de iubire, de bucurie, dar și de oboseală. Nu e greșit să recunoaștem că uneori instinctul matern nu e suficient pentru a ne educa copiii corect.

Adeseori avem nevoie de sfatul specialiștilor. Avem nevoie de exemple bune și mai puțin bune care să ne dezvăluie soluția cea mai eficientă pentru copiii noștri. Căci nu există o metodă universal valabilă. Avem nevoie de cărți educative care să ne răspundă la cele mai problematice întrebări și enigme. Pentru a înțelege ce anume are efect în anumite situații și ce anume provoacă problemele în sine.

Iată o listă de 5 cărți educative pentru părinții care doresc sa înțeleagă mai bine lumea copiilor:

  1. Anii magici. Cum să înțelegem și să rezolvăm problemele copiilor de Selma H. Fraiberg descrie evoluția unui copil de la naștere și până la 6 ani. Cum arată lumea pentru un copil abia născut? Care sunt primele probleme cu care se confruntă mintea unui copil? Cum percepe culorile, schimbările și comportamentul adulților? Cum se adaptează și cum învață să facă față?

Dacă ești părinte pentru prima dată, sunt sigură ca ai foarte multe întrebări, iar această carte te va ajuta să înțelegi lumea copilului tău. Mai mult decât atât, această carte îți va explica așteptările pe care le are copilul tău de la tine.

2. Mai puțin e mai bine. Cum să ușurezi viața copiilor de Kim John Payne. Payne este licențiat în științele educației, consilier școlar, colaborator al mișcării educaționale Waldorf, formator pentru adulți, consilier de familie.

Cum să îi simplifici viața copilului tău? Cât de importantă este rutina și câte activități pe zi/săptămână sunt recomandate pentru dezvoltarea eficientă a copilului tău? Cum să îi stimulezi creativitatea și inițiativa într-atât încât să devină responsabil și independent?

3. Mamă, sunt tachinat! Cum să-ți ajuți copilul să facă față problemelor vieții sociale de Lawrence J. Cohen – despre bullying și cum să îți ajuți copilul să facă față unui mediu ostil. În fiecare grup social, fie că e vorba de gradiniță sau de școală, există copii mai vulnerabili care sunt puși în situația de a se apăra. Dacă ești un părinte implicat și vrei să eviți astfel de situații pentru copilul tău atunci această carte te va ghida spre o atitudine corectă.

Relațiile noi, marginalizarea, etichetarea sunt subiecte discutate în amănunt la care scriitorul oferă soluții și răspunsuri atât pentru copii, cât și pentru părinți.

4. Copiii spun, emoțiile sunt bune de Virgil Ianțu este o carte pentru copiii de 6-10 ani care vor să își transforme frica de eșec în emoție pozitivă. Cartea înglobează pastile de înțelepciune copilărească și este utilă pentru dezvoltarea unor copii sănătoși din punct de vedere psihic.

5. Călătoria copilului tău spre autodisciplină. Metoda Brazelton de T. Berry Brazelton prezintă instrumente necesare gestionării unor situații neplăcute precum violența, furia, neascultarea, conflictele între frați și nu numai. Dacă ai mai mulți copii, cartea aceasta te va ajuta să îi crești iubitori, solidari și ascultători.

Este un ghid de instruire pe termen lung, util în relații conflictuale. Dar și un ghid de reducere a pagubelor create de copiii care au un comportament haotic.

Librăria Delfin oferă reduceri substanțiale de 50% pentru cărțile educative pentru copii de la Editura Trei promo.

Există doar două moșteniri de durată pe care sperăm să le oferim copiilor noștri. Unul dintre acestea este rădăcini, iar celelalte, aripi. Johann Wolfgang von Goethe

Cumpără cărți educative pentru copilul tău!

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Upss..cosul tau e golHai in magazin