Sari la conținut

3 idei de cadouri de Paște pentru copii care să le antreneze pasiunea pentru sport

Primăvara este anotimpul învierii și al renașterii. Nu numai că avem parte de o înviere a naturii, dar și de Învierea Mântuitorului odată cu sărbătoarea Paștelui. După mai bine de cinci luni de frig și izolare, este timpul să ne bucurăm de soare și vreme bună. E adevărat că primăvara se lasă așteptată mai greu, dar cred că putem oricum să ne bucurăm de înflorirea copacilor, de aerul curat, de razele soarelui care pătrund timid în sufletele noastre.

E timpul să ne bucurăm de sporturile de exterior și să ne încurajăm copiii către descoperirea pasiunilor pentru sport. În acest articol veți găsi 3 idei de cadouri de Paște pentru copii care să le antreneze pasiunea pentru sport. Și nu orice sport, ci sportul pe roți.

Magazinul Decathlon promovează sportul pe roți prin sloganul Hai afară, hai la sport și oferă prețuri accesibile la #biciclete, #trotinete și #role pentru copii. Intră pe site și vezi ce ți se potrivește. Sau citește mai departe pentru a lua o decizie în conformitate cu pasiunea și vârsta copilului tău.

Biciclete pentru copii. Ce aspecte sunt importante? Cu pedale sau fără?

Copilul devine capabil de coordonarea mișcărilor încă de la vârsta de 2-3 ani, ceea ce înseamnă că va fi capabil să mânuiască o bicicletă fără pedale de la vârsta de 4 ani. Specialiștii recomandă acest sport pe roți pentru dezvoltarea musculaturii. În plus, copilul va avea posibilitatea să se integreze în grupuri de copii cu aceeași pasiune. Poate fratele său deja are o bicicletă și el nu, ceea ce îl face să se simtă diferit și respins. Sau poate copiii din parc au deja biciclete și-și dorește și el una.

Dar ce aspecte sunt importante?

În primul rând înălțimea, căci copiii cresc foarte repede la aceasta vârstă. Este indicat ca șaua și bidonul bicicletei să aibă înălțimi ajustabile, de la minim 85 de cm.

Roțile să fie din spumă cu densitate maximă și să fie silențioase pentru a garanta confortul celui mic.

Pentru siguranță sunt necesare manșoane antilovituri la ghidoane și purtarea unei căști de protecție. La început vor fi mai multe căzături, iar dacă acestea se finalizează cu durere e posibil ca cel mic să evite a mai merge pe bicicletă. E mai bine să previi decât să convingi după.

Și nu în ultimul rând, un alt aspect de luat în considerare este modelul de bicicletă. Cu sau fără pedale? Specialiștii recomandă să începi direct cu biciclete fără pedale pentru un antrenament mai eficient. Pur și simplu copilul face trecerea de la bicicleta de plastic primită la 2 ani cu una de metal. În plus, o bicicletă fără pedale va fi mai ușoară ca greutate. Ceea ce duce la o depozitare mai comodă și la transportarea acesteia chiar și de către cel mic.

La Decathlon, #bicicletele pentru copii fără pedale sunt recomandate pentru vârsta minimă de 4 ani. De exemplu, o bicicletă 16” 500 Robot Copii 4-6 ani prezintă un sistem Stop Easy care permite o frânare cu 30% mai puternică față de sistemul clasic de frânare. Oferă siguranță, este ușor de manevrat, are claxon și lumini față-spate. Poate fi o idee de cadou de Paște pentru copilul tău. Fie îi faci o surpriză, fie îl lași pe el să aleagă. Oricum ar fi, cu siguranță îl va încânta.

Surse: Canva și decathlon.ro

Role pentru copii – de ce să iei cadou o pereche de role copilului tău?

Mersul pe role poate fi o activitate amuzantă, fie ea una individuală sau socială. Este totodată un antrenament recomandat pentru echilibru și dezvoltarea abilităților motorii. Mersul pe role este un exemplu de activitate aerobă, care va pune în mișcare și va antrena inima celor mici. Progresul în domeniul anduranței este de mare folos pentru întreaga viață a viitorului adult. 

Mersul pe role este și o metodă eficientă de a stimula dezvoltarea funcțiilor cognitive. Ajută la eliberarea stresului și la echilibrarea psihică a copiilor energici. Așadar, hai afară pe role!

La Decathlon prețurile variază între 100 și 400 de lei, iar dacă nu ești încă sigură de pasiunea pentru role a copilului tău poți încerca Role Play 3 Albastru-Roşu Copii la 109.99 pentru nivel începător. Aceste role sunt stabile și reglabile pe 3 mărimi pentru a oferi confortul necesar atunci când piciorul crește! Este recomandat echipamentul complet (cotiere, cască, genunchiere, protecții pentru încheietură) pentru siguranță.

Surse: Canva și decathlon.ro

Rolele pentru copii sunt o idee minunată pentru o plimbare în parc după masa de Paște sau la apus de seară.

Trotinete pentru copii – ce avantaje sunt?

Primul avantaj al trotinetei este menținerea echilibrului. Copilul trebuie să stea drept, să își mențină echilibrul cu un picior și cu celălalt să înainteze. La fiecare pornire și la fiecare propulsie, copilul își folosește glezna, coapsa, tendoanele și fesierii. Un alt avantaj este dezvoltarea motrice. Copilul își folosește independent mâinile și picioarele.

În plus, mersul pe trotinetă îi dezvoltă capacitatea de a lua decizii și atenția la detalii. Trebuie să fie atent la drum, la oameni, când să încetinească, când să prindă viteză. Toate aceste aspecte sunt un antrenament în sine care îi accelerează bătăile inimii și îl stimulează la nivel mental.

Prin urmare, și trotineta poate fi un cadou perfect pentru copilul tău pentru a-și folosi energia, pentru dezvoltare, dar și pentru a socializa și a-și face prieteni noi. O recomandare personală ar fi să poarte încălțăminte comodă, de joacă, nicidecum pantofii buni, pentru că se uzează ușor.

Iată un model de #trotinetă: Trotinetă cu frână Play 5 Mov-Roz Copii. Are un ghidon reglabil și sistem de pliere rapidă, cu siguranţă dublă și frână pe ghidon. Poate fi folosită de la vârsta de 4 ani. I-ar plăcea copilului tău?

Surse: Canva și decathlon.ro

În concluzie

Orice sport exterior este benefic pentru dezvoltarea copilului tău, atât la nivel fizic, cât și emoțional. Nu numai că îl ajută să capete independența dorită, să aibă încredere în el, să socializeze, să-și exprime pasiunile, dar și să se simtă acceptat, integrat și înțeles.

Totodată, sportul, de orice fel ar fi el, îi ajută pe copii să devină responsabili, să se concentreze mai bine, să aibă rezultate superioare la școală și să îndeplinească eficient sarcinile primite. 

Așadar, hai afară, hai la sport!

Care dintre cele trei idei de cadouri crezi că se potrivește copilului tău?

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Upss..cosul tau e golHai in magazin