Sari la conținut

Ghidul productivității de Andy Szekely

Probabil că îl știi deja pe Andy Szekely. Este unul dintre cei mai cunoscuți speakeri și antreprenori din România. A vorbit pe aceeași scenă cu mulți speakeri de talie mondială precum John Maxwell, Robin Sharma, John Gray, etc. Dar i-ai citit și cărțile? Căci este și autor a peste 20 de cărți.

Eu am avut curiozitatea să-i cunosc și abilitățile de autor și am început cu Ghidul productivității. O care care m-a îndemnat să mă analizez mai eficient din punct de vedere profesional. Care mi-a scos în evidență punctele forte și care a găsit un sens punctelor slabe.

De ce să citești Ghidul productivității?

Este o carte pe care o recomand celor care doresc să producă mai multă valoare, celor cu adevărat hotărâți să treacă la acțiune. Pentru că în ciuda umorului care adeseori îl caracterizează, Andy Szekely ia productivitatea foarte în serios. Și te invită și pe tine să faci la fel. Căci orice activitate este onorabilă atât timp cât implică performanță, organizare, disciplină și responsabilizare.

Cartea m-a cucerit încă de la început cu exemple concrete și soluții practice. Dar mai ales cu o scriitură ușoară, accesibilă tuturor, fără termeni simandicoși, direct la obiect și fără ocolișuri.

Dacă ai deja un obiectiv și nu știi de unde să-l începi îți recomand această carte. Dacă faci deja lucruri extraordinare, dar nu ajungi la rezultatele dorite, din nou îți recomand cartea. Chiar și dacă nu știi încă ce vrei să faci mai departe, ghidul acesta sigur te va lămuri. Pentru că Ghidul productivității este atât pentru angajați, experți, cât și pentru antreprenori. Pentru fiecare parte din tine care vrea să realizeze ceva valoros. Și vrei, nu-i așa?

Ce mi-a plăcut cel mai mult?

După ce decizi să o achiziționezi, asigură-te că ai un pix și o agendă lângă tine. Eu cu siguranță am avut nevoie. Și mi-am notat zeci de idei la fiecare capitol. Ba chiar mă inspiră pentru viitoare articole și voi reveni curând cu unele dintre cele mai reprezentative subiecte.

Dar până atunci aș vrea să-ți împărtășesc și ție ce mi-a plăcut cel mai mult:

✍ Capitolul 2 în care autorul ne îndeamnă să analizăm vocea noastră interioară. De aici am reținut ca idei principale că:

  • În fiecare minut ne spunem între 300-600 de cuvinte.
  • Ne putem evalua dialogul interior folosind următoarele întrebări: Ceea ce îmi spun îmi face bine? Este relevant? Îmi folosește la ceva? Cum mă afectează?
  • Dialogul nostru interior constă în condiționări primite din exterior în proporție de 70%. Iar convingerile de genul nu pot sau trebuie pot fi contracarate cu întrebări de genul chiar nu pot? sau chiar trebuie?
  • Un dialog interior cu noi la persoana a treia ajută la gestionarea emoțiilor negative.

✍ Capitolul 4 Cum să elimini autosabotajul în care sunt propuse 7 metode pentru eliminarea obstacolelor.

✍ Capitolul 19 Inner Coaching – cum să comunici eficient cu tine însuți și cum să accesezi toate resursele de care ai nevoie din interiorul tău sau cum să le obții.

Dar mi-am notat și multe alte idei utile precum:

👉A avea P.U.T.E.R.E înseamnă să pui în acțiunile tale Pasiune, să îți exprimi Unicitatea cu Tenacitate. Înseamnă să fii un Expert care își asumă Responsabilitatea pentru acțiunile sale și Evoluează mereu.

👉Un antrenament mental de 15 minute pe zi prin mișcare, respirație, vizualizare (cum arată viața ta atunci când ți-ai îndeplinit obiectivul?), repetarea afirmațiilor pozitive este recomandat pentru resetare mentală și crearea unor perspective noi. O modalitate prin care îți poți crea realitatea.

👉Ora de aur – timpul dedicat exclusiv ție pentru că tu ești cea mai importantă persoană din viața ta. Cum? Prin mișcare, identificarea gândurilor, lectură, detașare.

Cel puțin eu cu ideile acestea am rezonat cel mai bine. Dar Andy Szekely prezintă și numeroase metode de stabilire a obiectivelor, de identificare a pașilor de acțiune și de focalizare asupra celor mai importante obiective. Poate tu de asta ai nevoie. Poate tu vei rezona cu multe alte idei pe care eu nu le-am menționat aici.

Cartea are aproximativ 200 de pagini cu resurse și soluții valoroase. Cu siguranță vei găsi ceea ce te interesează pe tine. O găsești pe site-ul autorului sau în librării.

În concluzie, Ghidul productivității de Andy Szekely este un adevărat îndreptar al obiceiurilor zilnice într-atât încât să realizezi tot ceea ce ți-ai propus. O carte motivațională care te scoate din zona de confort și te așează treptat în zona de acțiune prin analiză introspectivă, prin notarea ideilor, prin identificarea convingerilor limitative și prin organizarea priorităților. O carte de care ai nevoie pentru mai multă claritate și valoare în tot ceea ce faci și simți.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Upss..cosul tau e golHai in magazin