Sari la conținut

Caietul – roman mic pentru fetițele care cresc mari

Am avut surpriza de a primi acest minunat roman direct de la autoare – Ioana Chicet-Macoveiciuc, cunoscută ca Printesa urbană prin blogul ei de parenting. Și am fost încântată să răsfoiesc paginile unei călătorii în lumea minunată a Murei – o fetiță căruia îi place să-și petreacă timpul singură și să-și pună tot felul de întrebări.

Caietul de Ioana Chicet-Macoveiciuc este o invitație în mintea unei fetițe istețe, care trece printr-un proces de dezvoltare normal, însă plin de transformări neînțelese. Cu o copilărie frumoasă, în care părinții îi oferă tot ceea ce are nevoie un copil – de la iubire, atenție, timp petrecut împreună și până la jucării, Mura este un suflet sensibil și cu o dorință aprigă de a înțelege cum evoluează viața.

Paginile cuprind ilustrații cuceritoare chiar și pentru un copil de 2 ani, deși cartea este recomandată fetițelor între 8-12 ani. Caietul înglobează nu numai întrebări răscolitoare din mintea unui copil pe cale de transformare, dar și răspunsuri și învățăminte pe înțelesul tuturor.

Ce întrebări își pune Mura?

Mura are o relație aparte cu caietul ei de desene și gânduri unde își notează toate întrebările care îi vin în minte. Întrebări tipice pentru vârsta ei pentru care primește și răspunsuri educative pline de umor și emoție.

De ce trebuie să creștem?

E ok să vreau să fiu singură?

De ce se schimbă corpul meu?

Cum o să fie viața mea?

De ce recomand această carte?

Caietul ne întoarce la o perioadă inocentă din viața noastră în care grijile erau bucurii, iar necazurile simple enigme distractive. Lecturarea cărții ne transpune într-o lume fascinantă de culori și iubire, în care învățăm să fim din nou copii și să ne bucurăm de momentele simple ale vieții.

Avem totuși destul timp pe Pământ ca să ne bucurăm, să fim fericiți și să facem bine.

Acest mic roman pentru fetițele care cresc mari cuprinde lecții educative atât pentru părinte, cât și pentru copil. Părintele poate lua aminte la metode diferite de abordare în relaționarea cu fetița sa, poate înțelege de ce unele întrebări sunt atât de importante pentru copilul său, cum să răspundă nevoilor copilului și cum să-i câștige încrederea.

Cartea determină totodată dezvoltarea unei relații armonioase între părinte și copil prin comunicare, întelegerea și anticiparea gândurilor celui mic și prin susținerea procesului de maturizare.

Descoperă lumea minunată a Murei și comandă cartea Caietul de Ioana Chicet-Macoveiciuc la Editura Univers.

Fă ceva bun în fiecare zi, pentru altul sau pentru tine.

Ioana Chicet-Macoveiciuc

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Upss..cosul tau e golHai in magazin