Sari la conținut

Povestea bradului de Crăciun

Încă 5 săptămâni și ne apropiem de sărbătorile de iarnă. Știu, nu prea am avut parte de vești bune în ultima vreme, iar pandemia ne oprește din a ne bucura și de clipa prezentă. Ce să mai zicem de viitor?

Dar noi oamenii suntem niște luptători. Cred că avem cu toții o putere divină care ne ajută să credem și să sperăm în continuare. Iar între teamă și speranță, eu aleg să cred. Să cred în miracole. Așa că am început să mă gândesc la brazi de Crăciun.


Dar știți care este povestea bradului de Crăciun?

A fost odată ca niciodată, pe vremea când Iisus Hristos trăia printre oameni, o furtună cum rar se mai pomenește astăzi. Vântul sufla furios de zgribuleau și pietrele de pe drum, iar cerul se întunecă de parcă fu acoperit de cenușă.

Tocmai atunci la marginea unei păduri se aflau Iisus Hristos și Sfântul Petru, înfrigurați și obosiți. În căutare de adăpost, ceru copacilor din apropiere să îi păzească de ploi și frig. Mai întăi ceru ajutor mândrilor stejari și fagi, dar acești i-au refuzat de frică să nu își piardă frunzișul bogat. Apoi văzu câțiva meri și peri, dar și aceștia l-au refuzat pentru a-și păzi fructele. Iar sălciile și plopii au tăcut rușinați și neputincioși.

Un singur pom, înalt și verde, a fost destul de vrednic încât să-i adăpostească pe Iisus Hristos și Sfântul Petru de înspăimântătoarea furtună. Bradul! Cu îndrăzneală și curaj, bradul a fost onorat să-și ofere ajutorul pentru că frunzișul său e făcut din ace ascuțite și nu se teme de grindină. Iar ramurile dese țin de cald la nevoie. După o vreme, furtuna se opri, iar soarele răsări din nou pe cer, mândru și atotcuprinzător. În semn de mulțumire, Iisus i-a spus bradului:

Dintre toţi copacii, tu, bradule, ai fost cel mai vrednic, iar eu, prin voia Tatălui Meu, te voi răsplăti. Fie ca de azi înainte, iarna, tu să nu-ţi mai lepezi frunzişul ca ceilalţi copaci, ci să-l păstrezi veşnic. Apoi, fie ca acele tale înţepătoare să capete o mireasmă care să-i bucure pe oameni, să le dea putere şi să le vindece bolile, astfel încît ei să te preţuiască cum se cuvine.

Cât despre lipsa ta de rod, fie ca în miez de iarnă, cînd toate fructele pămîntului se vor fi terminat, oamenii să te împodobească şi să pună pe ramurile tale toate bunătăţile, iar atunci cînd se vor strînge în jurul tău, ei să se gîndească la Mine, pentru că tu eşti copacul cel mai drag Mie.


Și așa se născu povestea bradului, simbol al Crăciunului și al miracolului dumnezeisc.

Iar de atunci ne bucurăm cu toții de acest simbol al vieții care ne împodobește casa în seara de Crăciun cu bucurii, lumină și momente fericite.

Avantajele unui brad artificial

Când eram mică țin minte că mama ne punea să împodobim bradul în timp ce ea făcea prăjiturile pentru colindători. Aveam un brad natural înalt și subțirel în care agățam cu ață dulciuri și bomboane, iar la urmă căteva ghirlande.

Nu aveam pe atunci globuri sau sclipici, sau alte decorațiuni. Bineînțeles, până la Bobotează, bradul rămânea doar cu ambalaje goale, iar casa era plină de ace ascuțite de la brad. Oricât dădeam cu aspiratorul, nu reușeam să scăpăm de ele până în primăvară. Mereu mai găseam câte-un ac de brad pe sub covor sau prin colțuri.

Azi însă, de când am copii am descoperit confortul pe care îl oferă un braduț artificial. Stufos, bogat în crengi și frunze, cu ace moi și inofensive mă simt mult mai în siguranță. Copiii mei pot sta sub brad toate serile de Crăciun fără ca acele să se desprindă, fără să se zgărie și fără să îl poată rupe.

În plus, după fiecare Crăciun îl pot depozita intact pentru următorii cel puțin 3 ani. Datorită flexibilității crengilor, poate fi deschis fără să își piardă din eleganță și bogăție. Bradul de Crăciun natural este o grijă în plus pe care nu vreau să mi-o mai asum, cel puțin nu cât copiii sunt mici. Despodobirea lui este un întreg proces care necesită timp și răbdare pentru că foarte multe ace se desprind, iar până la ușă se împrăștie în toată casa.

Un brad artificial mă ajută să economisesc timp, bani, dar îmi oferă și atmosfera de care am nevoie pentru familia mea – pace, siguranță și confort. Iar în magazinul e-sărbătoare.ro găsesc întotdeauna exact acel brad de Crăciun pe care ni-l dorim.

Varietatea de modele este copleșitoare – de la culori diferite, la mărimi, ninși sau nu, cu vâsc, 3D sau cu conuri. Iar calitatea este cu adevărat un motiv care face diferența între brazii artificiali ieftini și cei comercializați de brandul e-sărbătoare.

Brazii ninși oferă o atmosferă de Crăciun completă. Căci știm cu toții că atunci când nu ninge parcă lipsește ceva. Însă nu și când ai un brad deja nins. Nu mai ai nevoie de alte decorațiuni care să creeze efectul de ninsoare, bradul nins e ca un brad all-inclusive. Copiii mei adoră brazii ninși, iar eu mă bucur odată cu ei.

Brazii artificiali ieftini își pierd din flexibilitate după prima folosire și nu mai oferă aceeași eleganță. Iar considerentele ecologice sunt alte aspecte pe care le iau în seamă în alegerea bradului de Crăciun. Brazii artificiali de la e-sărbătoare sunt lucrați manual din materiale ecologice ignifuge. Am totală încredere să păstrez un asemenea brad în casă timp de zile întregi, ba chiar o lună. Cine are răbdare până pe 24 decembrie, conform tradiției? La noi, bradul e împodobit de pe 15 decembrie.

Știu sigur că, în cea mai mare parte a timpului, copii mei stau sub brad, cu jucăriile lor preferate. Sunt înnebuniți după atmosfera de Crăciun transmisă în cea mai mare parte de bradul frumos împodobit. Iar de Crăciun despre asta e vorba – despre întregirea familiei, despre sărbătoarea Nașterii Domnului, despre bucuria de a trăi.

Copilăria constă în a crede că, printr-un brad de Crăciun și câțiva fulgi de nea, poți schimba întreaga lume.
Andre Laurendeau

Capitolul 19 din povestea SuperBlog2020.

Sursă foto – https://e-sarbatoare.ro/, https://www.facebook.com/esarbatoare.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Upss..cosul tau e golHai in magazin