Sari la conținut

Cum să câștigi bani cu blogul tău?

Ai un blog la care lucrezi aproape zilnic și te gândești cum să câștigi bani?

Îți dorești niște venituri în plus și nu știi de unde să începi?

Probabil că atunci când ai creat un blog te-ai gândit că ai putea avea și venituri de pe urma acestuia. Bineînțeles, l-ai început cu plăcere și din pasiune, dar de ce să nu-ți transformi pasiunea într-o sursă de venit?

Situația actuală a impus tuturor o readaptare la condiții noi, o reinventare și adeseori reprofilare. Iar de la începutul anului 2020, lumea Social Media a înregistrat o creștere substanțială. Restricționările guvernamentale și lock-down-urile au forțat populația să se focuseze pe Internet în speranța de a căpăta venituri în plus.

Astăzi, există venituri din statutul de Blogger, Influencer, Social Media Specialist și chiar și din Bookstagramer – termeni care nici nu existau în România până nu demult. SUA a fost dintotdeauna în top în Social Media. Dar treptat, datorită contextului actual, îi vom prinde și noi din urmă.

Cu toate acestea, câștigurile din blog sunt încă foarte mici, și este nevoie de timp și efort pentru a câștiga o anumită notorietate. Numărul de followeri se câștigă în timp și cu ajutorul cunoștințelor de marketing (SEO, Facebook Ads, Google Ads, copywriting, etc.). Este nevoie de mai bine de 1 an pentru a produce venituri din blog.

Un prim pas spre a produce venituri cu un blog este participarea la concursuri cu articole originale și creative. Soluția este BlogAwards creat special pentru bloggeri și advertiseri.

BlogAwards organizează periodic campanii în colaborare cu diferiți advertiseri pentru a-și promova eficient serviciile în Social Media. Bloggeri ca mine, ca tine, pot participa la campaniile active prin scrierea de articole creative și originale.

Ce condiții trebuie să îndeplinești ca blogger?

 1. Blogul să aibă o anumită vechime și un anumit număr de articole (în funcție de campanie – vechimea minimă de 3 luni).
 2. Respectarea cerințelor campaniei – numărul de cuvinte al articolului, tema cerută, link-ul intern, produsele de promovat, deadline-ul, diacritice sau nu, etc.
 3. Să completezi formularul de înscriere.

Ce premii poți câștiga cu BlogAwards?

 1. Poți câștiga premii în bani în funcție de campanie și implicit de advertiser. De exemplu Campania WineMe a premiat locul 1 cu 300 de lei, locul 2 cu 200 de lei, iar locul 3 cu 100 de lei.
 2. Sau premii în produse de brand. Precum Campania Manier, care oferă genți din piele autentică.

Ce campanii sunt active acum?

Luna Octombrie a fost destul de generoasă până acum în concursuri și premii.

 1. Campania AMZ Academy se încheie pe 16 octombrie și oferă 5 premii a câte 150 de euro pentru cele mai reușite scripturi pentru reclame.
 2. Campania Manier este activă și se încheie pe 25 de Octombrie. Ești pasionat de genți sau ai un blog în nișa de cărți? Atunci această campanie este exact pentru tine. Fii original și poți câștiga o geantă de piele Manier.

Premiile se acordă prin jurizare de către advertiser la data menționată pe site.

Tips pentru a-ți mări șansa de câștig

 • Să te înregistrezi pe site pentru a fi la curent cu noile campanii.
 • Poți participa cu mai multe bloguri.
 • Să alegi campaniile care se potrivesc nișei tale de blog. Dar asta nu înseamnă că trebuie să te limitezi. Cu puțină creativitate și experiență poți adapta orice temă stilului tău specific. De exemplu, poți vorbi despre vin chiar și când ai un blog în nișa de cărți. Așa cum am făcut eu atunci când am participat la campania WineMe cu articolul Vinul – un accesoriu de succes al cărții. Rezultatul? Am câștigat locul 2 și premiul de 200 de lei.

Te-ai născut să fii un învingător, dar pentru asta, trebuie să plănuiești să câștigi, să te pregătești să câștigi și să te aștepți să câștigi. Zig Ziglar

Și nu uita:

Niciun lucru mare nu se întâmplă dintr-o dată. Epictet

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
  0
  Cosul tau
  Upss..cosul tau e golHai in magazin