Sari la conținut

Film motivațional – Pay it forward (Dă mai departe!)

Nu-i așa că din când în când îți este dor de un film bun? Dar bun, cât să îl ții minte luni de zile și să îl tot recomanzi prietenilor până se satură de tine? Atât de bun încât să citești și cartea atunci când este inspirat din literatură.

Azi, că tot ne apropiem de weekend, vă recomand un film de acum 20 de ani, care merită vizionat încă o dată. De fapt, de câte ori este nevoie. Pentru actorii impecabili, pentru scenariul memorabil, dar mai ales pentru lecțiile motivaționale pe care ți le transmite la final.

Pay it forward (Dă mai departe!) este o dramă excepțională lansată în 2000 inspirată din romanul cu același nume scris de Catherine Ryan Hyde (scriitoare americană). Ideea romanului i-a venit atunci cand mașina sa a fost prinsă într-un incendiu într-un cartier rău famat. A fost ajutată de către doi străini care au plecat înainte să apuce să le mulțumească.

Filmul se bazează pe aceeași idee, însă a fost revizuit pentru fi accesibil atât adulților, cât și copiilor. Trevor (Haley Joel Osment) vine cu o idee altruistă de a salva viețile altor persoane printr-un simplu exercițiu denumit Dă mai departe. Practic, în loc să întoarcă o favoare ar fi mai bine să facă o faptă bună pentru trei persoane. O idee excepțională care ar putea motiva întreaga omenire oricând, chiar și începând din acest moment.

Iar Trevor nu este decat un copil de 11 ani, fără tată, a cărei mamă (Helen Hunt) este pierdută în propriile ei vicii și incapacități (dependentă de alcool).

Kevin Spacey, în rol principal, este un profesor de Studii Sociale, un singuratic fără speranță, care nu mai așteaptă nimic. Resemnat și blocat într-o lume care nu i se potrivește, își continuă treaba de profesor pentru elevii săi de clasa a 7-a, an de an, aproape la fel. Singura pasiune care îl pune în mișcare este meseria sa, iar cand îl descoperă pe Trevor, cu suflet bun, pur, totul se schimbă…

Filmul ne îndeamnă să fim mai umani, să privim în jurul nostru cu o atenție conștientă, nu doar selectivă. Să sperăm în continuare la o schimbare în bine și să învățăm să cultivăm doar bunătate, empatie, emoție și iubire.

Iar dacă am aplica exercițiul Dă mai departe am deveni cu adevărat o societate, un întreg, o comunitate. Iar azi, când distanțarea socială este intens mediatizată, avem nevoie mai mult ca oricând să demonstrăm că suntem oameni, copii ai lui Dumnezeu, uniți și înarmați cu dragoste pentru aproape.

Filmul poate fi vizionat și aici pe Netflix.

Nu recunosc alt semn al superiorității decât bunătatea. Ludwig van Beethoven

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Upss..cosul tau e golHai in magazin