Sari la conținut

Puterea cuvintelor. Cât de multe ne afectează ceea ce ne spunem?

Știai că în fiecare minut ne trec prin cap între 300-500 de cuvinte? Cum ar fi dacă am putea să le controlăm? Adică să le construim doar în favoarea noastră, eliminând cuvintele negative, temerile și grijile noastre. Îți dai seama câtă putere am avea asupra propriei noastre vieți?

Nu e de mirare că toți specialiștii în dezvoltare personală afirmă cu vehemență că noi suntem creatorii propriei noastre realități. Dacă stai să te gândești că putem căpăta lucrurile pe care ni le dorim și că adeseori se întâmplă ceea ce bănuim atunci nu există motive să-i contrazicem, nu-i așa?

Până și eu spun acest lucru la atelierele de sens și în sesiunile individuale. Pentru că într-adevăr întâlnesc persoane care consideră că „nu merită” jobul pe care-l au și în final ajung să fie concediate. Sau că „nu pot” realiza cutare sarcină și ajung să aibă rezultate slabe. Sau că au convingerea că vor avea zile grele. Și ghici ce? Chiar au zile grele.

Cât de mult ne afectează ceea ce ne spunem? Oare chiar deținem controlul asupra a ceea ce trăim?

Este vorba despre puterea cuvintelor pe care ni le spunem în fiecare zi. Despre puterea minții care ne sabotează sau care ne încurajează în funcție de caz. Dacă am reuși să fim mai atenți la toate cuvintele pe care ni le spunem, eu cred cu adevărat că putem schimba lumea. Și nu lumea exterioară, ci cea din sufletul nostru. Și e de ajuns. Pentru că cea din exterior este doar oglinda celei din interior. Deci e de ajuns să lucrăm la modul nostru de a percepe lucrurile pentru ca schimbarea să se manifeste la nivel global.

Te invit azi să faci acest exercițiu:

Orice ai face, oprește-te! Ce gânduri îți străbat prin minte? Cât ai citit acest articol ai simțit vreo emoție, vreun gând? Poate te-ai îndoit de ce ai citit? Poate ai rezonat? Poate ți-a amintit de vreun citat sau vreun rând dintr-o carte? Sau poate te-ai gândit instantaneu la vreo situație concretă? Sau poate la vreo persoană?

Ce ai gândit? Ce gândești acum?

Ia o foaie de hârtie si notează timp de un minut toate cuvintele care îți trec prin minte.

Apoi analizează lista de cuvinte. Îți sunt de folos? Există și cuvinte care nu-și au rostul? Elimină-le pe cele inutile și focusează-te pe cele care te inspiră, care te ajută să crești.

Treptat, vei descoperi despre tine lucruri pe care nici nu le știai. Vei remarca că ai anumite tendințe care se repetă. Vei identifica probabil câteva convingeri limitative care te țin pe loc. Dar cel mai important, vei învăța să ai încredere în tine și să elimini cuvintele care nu-ți sunt necesare.

Așadar, întoarce-te la exercițiu și pune-l în aplicare chiar acum!

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Upss..cosul tau e golHai in magazin